Quantcast
Οικονόμου για ΔΕΗ: Καλοδεχούμενη ενδεχόμενη πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Οικονόμου για ΔΕΗ: Καλοδεχούμενη ενδεχόμενη πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

Απολύτως καλοδεχούμενη θα είναι μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης για το θέμα της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση εάν θα κατατεθεί μια πρόταση μομφής εναντίον της για το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Οικονόμου απάντησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τα εξής: “η πρόταση μομφής θα είναι απολύτως καλοδεχούμενη. Ελπίζουμε να το τολμήσουν” ενώ πρόσθεσε:
“θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε πάρα πολύ αναλυτικά με στοιχεία και αριθμούς για το πότε η ΔΕΗ ήταν έτοιμη να καταρρεύσει, τίνος η πολιτική την οδήγησε στα όρια της κατάρρευσης με τις συνέπειες που θα είχε αυτό για τον Έλληνα καταναλωτή αλλά και για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Επίσης να συζητήσουμε για το ποια ήταν η περίοδος που η ΔΕΗ είχε μια αποτίμηση 300 εκατ. ευρώ και ποια είναι αυτή η οποία έχει 2 δισ. ευρώ. Πότε έχανε 2,8 εκατ. ευρώ την ημέρα και ποιες πολιτικές την είχαν οδηγήσει στην πλήρη απαξία”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ακόμη ότι “θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε για τη διαφορά αντίληψης σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της χώρας, τη θωράκιση των συμφερόντων των καταναλωτών και της οικονομίας, τη δυναμική ανάπτυξης σημαντικών κλάδων όπως η ΔΕΗ και να δώσουμε και ουσιαστικές απαντήσεις σε κραυγές που ακούγονται και που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι ξεπουλάς μια επιχείρηση όταν πας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τη στιγμή που η μετοχή της βρίσκεται σήμερα κάπου πάνω από τα 8 ευρώ όταν στο παρελθόν είχε 1 ευρώ, 2 ευρώ και 3 ευρώ. Αυτό θα ήταν ξεπούλημα”.

“Ούτε μπορείς να κρύβεις ότι το κράτος θα έχει το ισχυρότερο ποσοστό μειοψηφίας της τάξεως του 34% και μια σειρά από άλλα πράγματα. Μακάρι να γίνει αυτή η κίνηση της πρότασης μομφής από πλευράς τoυ ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Τσίπρα. Νομίζω ότι θα έχει τη δυνατότητα ο ελληνικός λαός ανάμεσα στα άλλα να παρακολουθήσει και την απάντηση σε ένα πολύ ουσιαστικό ερώτημα: “Τι ΔΕΗ θέλουμε; Θέλουμε τη ΔΕΗ της εποχής του κ. Φωτόπουλου που απεγνωσμένα προσπαθεί τις δύο τελευταίες ημέρες η αξιωματική αντιπολίτευση με κάποιας μορφής επιχειρήματα να υπερασπιστεί και πλαισιώνεται και από χυδαίες προσεγγίσεις τις τελευταίες ώρες από διάφορους δορυφόρους του ΣΥΡΖΑ ή θέλουμε μια δυναμική ΔΕΗ της ανάπτυξης που θα θωρακίζει και την επιχείρηση αλλά και τα ελληνικά νοικοκυριά ;” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.