Quantcast
Φώφη Γεννηματά: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της - Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη Αθηνών - enikonomia.gr
share

Φώφη Γεννηματά: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της – Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη Αθηνών

δημοσιεύτηκε:

Το τελευταίο “αντίο” λέει σήμερα η Ελλάδα στη Φώφη Γεννηματά που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών.

Με λίγα λουλούδια στα χέρια, πλήθος κόσμου έχει σπεύσει στη Μητρόπολη Αθηνών όπου η σορός της Φώφης Γεννηματά έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Με δάκρυα στα μάτια από νωρίς το πρωί πολίτες της Αθήνας αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδος, σπεύδουν στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης.

Η ημέρα του αποχαιρετισμού στη Φώφη Γεννηματά είναι ημέρα εθνικού πένθους. Η σορός της έφτασε στις 8 το πρωί στη Μητρόπολη και το φέρετρο ήταν καλυμμένο με τρεις σημαίες: τη γαλανόλευκη, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Φώφη Γεννηματά: Με λευκά τριαντάφυλλα οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στη Μητρόπολη

Πανελλήνια συγκίνηση για τη Φώφη Γεννηματά, στην οποία σήμερα συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί, αλλά και απλός κόσμος λένε το «τελευταίο αντίο».

Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ και συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά. Όλοι ήταν συγκινημένοι και κρατούσαν ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι.

Σημειώνεται ότι η σορός της Φώφης Γεννηματά εκτίθεται από τις 10 π.μ. σε λαϊκό προσκύνημα.

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός και το λαϊκό προσκύνημα είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει έως τις 2 το μεσημέρι όπου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία, στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ καθώς και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.

Παύλος Χρηστίδης: Τα δάκρυα πάνω από το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά

Ο Παύλος Χρηστίδης, “λύγισε” πάνω από το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά.

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος, ήταν για χρόνια στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Χθες,ο Παύλος Χρηστίδης σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου μίλησε για τη σχέση του με την Φώφη Γεννηματά και για τη στήριξη που του έδωσε.

“Η Φώφη Γεννηματά άνοιξε την αγκαλιά της σε όλους, ενσωμάτωσε νέους ανθρώπους, παλιότερους που την αμφισβητούσαν ή την αδίκησαν στο παρελθόν και πήγαινε πάντα με αυτό το υπέροχο χαμόγελο που είχε και έλαμπε στις ψυχές μας. Ήταν ο φάρος της αισιοδοξίας μας σε πάρα πολλά σκοτάδια, τα οποία αντιμετώπισε η παράταξη τα τελευταία χρόνια” περιέγραψε.

“Η αξιοπρέπειά της, το ήθος της, η ζεστασιά της ήταν κάτι το οποίο σε εμάς που ήμασταν κοντά έβγαινε διαρκώς. Ήταν μια καταπληκτική οικοδέσποινα, ένας άνθρωπος που όταν καθόταν στο τραπέζι κοιτούσε πώς ο καθένας θα πάρει αυτό που του αναλογεί” πρόσθεσε.

“Ήταν μια γυναίκα πολύ αποφασιστική που μας έδειξε και μας έμαθε πώς είναι να μην κάνεις πίσω. Δύο ημέρες πριν μπει στο νοσοκομείο ήμασταν μαζί σε περιοδεία στη Ρόδο, όπου έκανε μια ομιλία 45 λεπτών, βγάζοντας όλο της το όραμα για το μέλλον της παράταξης και πώς μπορεί να γίνει πρωταγωνίστρια των εξελίξεων” είπε ο κ. Χρηστίδης.

Με ένα λευκό τριαντάφυλλο ο Αντώνης Σαμαράς

Με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι προσήλθε στο λαϊκό προσκύνημα για την Φώφη Γεννηματά ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Γεωργία.

«Το να αποχαιρετήσω την Φώφη Γεννηματά μου είναι εξαιρετικά δύσκολο» είχε τονίζει σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην Πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πόσο κρίμα! Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσεις αυτό που νοιώθεις. Το να αποχαιρετήσω την Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, συμπατριώτισσα κι άξια πολιτικό, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο.
Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή: έντιμη κι αγωνίστρια! Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Ήταν τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον άνθρωπο και πολιτικό Φώφη Γεννηματά. Αιωνία της η μνήμη!».

Φώφη Γεννηματά: Πολιτικοί, συνεργάτες και φίλοι την αποχαιρετούν

Με λίγα λουλούδια στα χέρια και με δάκρυα στα μάτια, πολίτες της Αθήνας αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας φτάνουν στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών όπου βρίσκεται το φέρετρο πάνω στο οποίο ξεχωρίζουν οι τρεις σημαίες: Η γαλανόλευκη, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά έχαιρε της εκτίμησης και του σεβασμού όλων και ο θάνατός της σκόρπισε θλίψη στο σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Επώνυμοι, πολιτικοί, συνεργάτες και απλοί φίλοι έστειλαν στεφάνια στην Μητρόπολη Αθηνών για την Φώφη Γεννηματά.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Το συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ του ΚΙΝΑΛ για την Φώφη Γεννηματά

Το ΚΙΝΑΛ αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά με ένα συγκινητικό βίντεο.

Στο βίντεο ακούγεται η Φώφη Γεννηματά να λέει: «Θα ήθελα να θυμούνται αυτά που έχω κάνει. Να υπάρχει ο χώρος μας πιο δυνατός απ’ ό,τι τον παρέλαβα. Να μπορώ να κοιτάζω και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους Έλληνες πολίτες στα μάτια. Να κοιτάζω κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και να ξέρω ότι αυτούς υπηρέτησα».

Με κεντρικό μήνυμα στο βίντεο τη φράση «Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, για πάντα στις καρδιές μας», το Κίνημα Αλλαγής λέει το δικό του “αντίο” στην Φώφη Γεννηματά.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.