Quantcast
Παρέμβαση Κοτζιά για τα ενεργειακά στο Λουξεμβούργο - enikonomia.gr
share

Παρέμβαση Κοτζιά για τα ενεργειακά στο Λουξεμβούργο

δημοσιεύτηκε:

Παρέμβαση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς τονίζοντας πως η Ελλάδα δε θα δεχθεί οποιουσδήποτε όρους που εκφεύγουν του νομικού πλαισίου και των συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της ενέργειας.

Ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε επίσης, ότι «χρειάζεται μια καλή συνεργασία ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στα κράτη- μέλη, συνεργασία που πρέπει να επεκτείνεται όμως, και σε όλα τα επίπεδα διαπραγμάτευσης και συνεργασίας, λαμβάνοντας υπόψιν τις νέες δυνατότητες των κρατών- μελών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαιτέρως του Δικαίου της Θάλασσας».

 «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας ενεργειακός κόμβος ενός ευρύτερου δικτύου που περιλαμβάνει όλα τα κράτη-μέλη των Δυτικών Βαλκανίων» τόνισε ο κ. Κοτζιάς, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όσο περισσότερα δίκτυα τροφοδοσίας δημιουργούνται στην περιοχή, τόσο αυξάνει η σταθερότητα και η ενεργειακή ασφάλεια.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη σημασία του αγωγού TAP, και στην ανάγκη «η Επιτροπή να κάνει περισσότερες ενέργειες για τον Κάθετο Διάδρομο Ελλάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία», και εξέφρασε τη στήριξή του στη δημιουργία του μεσογειακού αγωγού East Med ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του Νοτίου Διαδρόμου που διέρχεται από την Τουρκία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.