Quantcast
WSJ: Εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές μεταξύ Ελλάδας - δανειστών - enikonomia.gr
share

WSJ: Εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές μεταξύ Ελλάδας – δανειστών

δημοσιεύτηκε:

Παρά τη σύγκλιση που σημειώθηκε στις διαδοχικές συναντήσεις που έγιναν χθες στις Βρυξέλλες μεταξύ των ελληνικών προτάσεων και των απαιτήσεων των θεσμών, παραμένουν σημαντικές διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των πιο απαιτητικών πιστωτών της – το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη Γερμανία – που δείχνει ότι θα υπάρξουν δύο τουλάχιστον ακόμη δύσκολες ημέρες διαπραγμάτευσης, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Το ΔΝΤ εξακολουθεί να μην είναι ευχαριστημένο με βασικές πτυχές των νέων ελληνικών προτάσεων που παρουσιάσθηκαν χθες στις Βρυξέλλες, δήλωσε χθες η Κριστίν Λαγκάρντ.

Το ελληνικό σχέδιο για μείωση των ελλειμμάτων του συνταξιοδοτικού συστήματος και του κρατικού προϋπολογισμού, βασίζεται κυρίως στην αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ το ΔΝΤ ήθελε μεγαλύτερες μειώσεις δαπανών.

Το ΔΝΤ έχει δηλώσει ότι η ελληνική οικονομία είναι ήδη υπερφορολογημένη και ότι τόσο πολλές αυξήσεις φόρων θα έπλητταν την οικονομική ανάπτυξη.

Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ έχουν πει στους Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι δεν είναι, επίσης, ικανοποιημένοι ακόμη από τα ευρύτερα σχέδια αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας. Το ΔΝΤ θεωρεί μία ευρύτερη, πιο φιλική στις επιχειρήσεις, αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας ως σημαντικό για τη βελτίωση της μακροχρόνιας προοπτικής της.

Γερμανοί αξιωματούχοι, σημειώνει η WSJ, ήταν ενοχλημένοι από την ταχύτητα, με την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσόρισε χθες τις ελληνικές προτάσεις και προειδοποιούσαν ότι χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά ακόμη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.