Quantcast
Στ. Θεοδωράκης: Δεν μπορεί οι εκδικητικές πολιτικές να είναι στην ατζέντα της Ευρώπης - enikonomia.gr
share

Στ. Θεοδωράκης: Δεν μπορεί οι εκδικητικές πολιτικές να είναι στην ατζέντα της Ευρώπης

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίζει τον μαραθώνιο επαφών στις Βρυξέλλες ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος υποστήριξε ότι «οι εκδικητικές πολιτικές δεν μπορεί να είναι στην ατζέντα της Ευρώπης».

Μιλώντας ανεπίσημα σε στελέχη της Ομάδας των Σοσιαλιστών, ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε στο ΔΝΤ, εξηγώντας πως «ξαφνικά ανακάλυψε ότι υπάρχει λιτότητα στη χώρα».

Σύμφωνα με όσα είπε, «το ΔΝΤ εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει υπερασπιστεί πολιτικές ανάπτυξης και είναι περίεργο το ότι επιλέγει αυτές τις τελευταίες ημέρες των διαπραγματεύσεων να ανοίξει έναν διάλογο τον οποίο -αν ήθελε- θα έπρεπε να έχει ανοίξει εδώ και πολλά χρόνια».

Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Σταύρος Θεοδωράκης, το Ποτάμι διαφωνεί με τον φορολογικό χαρακτήρα των μέτρων, πιστεύει όμως ότι δεν πρέπει να ναυαγήσει η διαπραγμάτευση, με αφορμή τη συζήτηση για μια άλλη αναπτυξιακή πολιτική.

«Οι εκδικητικές πολιτικές δεν μπορεί να είναι στην ατζέντα της Ευρώπης», είναι μια από τις φράσεις που χαρακτηριστικά είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στους συνομιλητές του, ενώ επανέλαβε αυτό που πρόσφατα είπε και στα στελέχη του στην Αθήνα: πως ελπίζει κάποιοι από τους Θεσμούς να μη θεωρούν ότι πρέπει να τιμωρήσουν τους Έλληνες για τα ψέματα που έχουν ακούσει από τον ΣΥΡΙΖΑ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.