Quantcast
Υποβάθμισε την Ελλάδα σε CCC- η S&P - enikonomia.gr
share

Υποβάθμισε την Ελλάδα σε CCC- η S&P

δημοσιεύτηκε:

Η S&P υποβάθμισε την Δευτέρα κατά μια βαθμίδα την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Eλλάδας σε “CCC-” από “CCC”, ενώ εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να συρρικνωθει φέτος κατά 3%.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ο οίκος αξιολόγησης υποστηρίζει ότι η πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ ανέρχεται στο 50% μετά την προκήρυξη δημοψηφίσματος.

“Ερμηνεύουμε την απόφαση της Ελλάδας να διεξάγει δημοψήφισμα για την πρόταση των επίσημων δανειστών ως μία περαιτέρω ένδειξη ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα δώσει προτεραιότητα στην εγχώρια πολιτική έναντι της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής σταθερότητας, της αποπληρωμής του ιδιωτικού χρέους και της συμμετοχής στην Ευρωζώνη”, αναφέρει η ανακοίνωση της S&P.

Και προσθέτει: “Κατά την άποψή μας, η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι τώρα περίπου 50%. Πιστεύουμε, επίσης, ότι χωρίς απρόβλεπτες ευνοικές εξελίξεις στο ελληνικό περιβάλλον, είναι αναπόφευκτη μία αθέτηση πληρωμών της Ελλάδας και έναντι των ιδιωτών στους επόμενους έξι μήνες.

Μία μεγαλύτερης διάρκειας τραπεζική αργία, μαζί με κεφαλαιακούς ελέγχους, θα επιβαρύνει την ελληνική οικονομία, λέει  οίκος, εκτιμώντας ότι θα συρρικνωθεί κατά 3%, “αν και το περιθώριο λάθους όσον αφορά το ποσοστό αυτό είναι μεγάλο”. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.