Quantcast
Κάνλιφ: «Πολύ επικίνδυνη η κατάσταση στην Ελλάδα» - enikonomia.gr
share

Κάνλιφ: «Πολύ επικίνδυνη η κατάσταση στην Ελλάδα»

δημοσιεύτηκε:

Η επιδεινούμενη κρίση χρέους της Ελλάδας γίνεται «πολύ επικίνδυνη», αλλά δεν υπάρχει ακόμα ένδειξη ότι εξαπλώνεται σε άλλες χώρες στην ευρωπεριφέρεια, δήλωσε σήμερα ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Τζον Κάνλιφ.

«Δεν βλέπουμε τέτοιες ενδείξεις αυτή τη στιγμή. Οι χρηματοοικονομικές αγορές δεν δείχνουν να υπάρχει μετάδοση ή εξάπλωση αυτών των κινδύνων στην περιφέρεια» είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο BBC.

«Είναι μια πολύ ασταθής κατάσταση. Είναι μια πολύ ρευστή κατάσταση. Είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση», είπε ο Κάνλιφ.

Πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα είναι σε θέση να επανεκκινήσουν τις συνομιλίες μετά το δημοψήφισμα και να βρουν ένα τρόπο προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Πραγματικά ελπίζω να μην συμβεί αυτό. Νομίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη και οι εταίροι της Ελλάδας έχουν ξεκαθαρίσει ότι θέλουν (η χώρα) να παραμείνει στην ευρωζώνη» δήλωσε.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.