Quantcast
La Tribune: Η Ευρώπη πρέπει να πληρώσει 36 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

La Tribune: Η Ευρώπη πρέπει να πληρώσει 36 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που αποφαίνεται ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και  στην προειδοποίηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί παράταση των δανείων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μια μεγάλη διαγραφή του χρέους αναφέρεται στο κεντρικό της θέμα η γαλλική εφημερίδα La Tribune.

To ΔΝΤ αναφέρει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί μια νέα ενίσχυση των € 36 δισεκατομμύρια των Ευρωπαίων (ΕΕ και ΕΚΤ) μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ακόμη και αν η χώρα αποδεχτεί τη συμφωνία της Κυριακής.

Για αρκετές εβδομάδες, το Ταμείο επαναλαμβάνει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας πρέπει να κάνουν κάτι για να ανακουφίσουν το χρέος της χώρας , που φλερτάρει με το 180% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της (ΑΕΠ). Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που η προσπάθεια που απαιτείται ακριβώς ποσοτικοποιείται:

« Για να διασφαλιστεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο με υψηλή πιθανότητα (…), νέα κεφάλαια της ΕΕ θα χρειαστούν τα επόμενα χρόνια , “το ΔΝΤ, ένας από τους τρεις πιστωτές της Ελλάδα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.