Quantcast
Guardian: Θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα; Πηγαίνετε εκεί για διακοπές - enikonomia.gr
share

Guardian: Θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα; Πηγαίνετε εκεί για διακοπές

δημοσιεύτηκε:

«Θέλετε να απολαύσετε φθηνές διακοπές σε μια όμορφη χώρα, τότε επιλέξετε την Ελλάδα για να ενισχύσετε και τη οικονομία της χώρας» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Guardian.

Ειδικότερα αναφέρεται στο άρθρο «Οι Έλληνες είναι ακόμα πιο φιλόξενοι και περισσότερο ευγνώμων από ποτέ. Η αντίδραση της δυσκολίας έχει ένα ευρύτερο χαμόγελο, μια ευρύτερη αγκαλιά»…

Παράλληλα επισημαίνεται πως ο τουρισμός είναι αλληλεγγύη. Στην Ελλάδα δεν υπήρξε ουδέποτε  βία και πουθενά. Και όποτε υπήρξε οποιοδήποτε πρόβλημα στο παρελθόν αυτό έχει αντιμετωπιστεί.

Πάντως ο Βρετανός τουρίστας, Κρίς που επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα επισημάνει στην Guardian ότι: « Υπήρχαν κάποιες ουρές στα ΑΤΜ, αλλά όχι περισσότερο από ό, τι στο κέντρο του Λονδίνου κατά τη διάρκεια ενός κουραστικού Σαββατοκύριακου. Δεν υπάρχει δελτίο ή ελλείψεις. Η μόνη εξαίρεση ήταν η νύχτα που γίνονταν τα  συλλαλητήρια  για το δημοψήφισμα «Ναι και Όχι». Γενικά δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα». 

Ακόμη το δημοσίευμα αναφέρει ότι: «Πάρε μαζί σου ευρώ σε μετρητά για να καλύψεις τα έξοδα  της διαμονής σου (και ενδεχομένως ένα αντίγραφο ασφαλείας της στερλίνας).

Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να προσφέρεις  άμεσα στην οικονομία  της Ελλάδας. Σκληρό νόμισμα είναι αυτό που λείπει. Κράτησε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σου για ασφάλεια στο δωμάτιό σου ή στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σου».

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η ρευστότητα της τοπικής ελληνικής οικονομίας θα επωφεληθεί  περαιτέρω εάν ο επισκέπτης κλείσει απευθείας τη διαμονή του και πληρώσει με μετρητά κάποια στιγμή εκεί. Πάντως φέτος αναφέρεται ότι οι  τιμές των ελληνικών πακέτων διακοπών είναι πιο φθηνές από ό, τι συνήθως αυτή την εποχή του έτους. Οι πιστωτικές και οι χρεωστικές κάρτες των  ξένων τουριστών θα λειτουργούν κανονικά παντού, αλλά τα μετρητά είναι καλύτερα, καθώς οι  Έλληνες πολίτες έχουν περιορισμένοι πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω τραπεζικής αργίας στην χώρα.

«Προσπάθησε να  διαδώσεις την αλληλεγγύη παντού: αντί να πάει κανείς να απολαύσει τις διακοπές του σε πολύ δημοφιλείς προορισμούς, να κατευθυνθεί σε μικρότερα νησιά, ή  ηπειρωτικούς προορισμούς  της Πελοποννήσου, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. 

Μπορεί κανείς να αντικρύσει καταπληκτικές παραλίες (πολύ πιο ήσυχες) και μερικές από τις τοποθεσίες που μπορεί κανείς να επισκεφθεί κόβουν την ανάσα», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Οι Έλληνες πολίτες και οι επιχειρήσεις της χώρας υποφέρουν εξαιτίας των περιορισμών στις διεθνείς μεταφορές. Οι  Έλληνες που έχουν παιδιά τα οποία σπουδάζουν στο εξωτερικό μπορεί να έχουν προβλήματα σχετικά με την αποστολή των χρημάτων τους. Έλληνες που έχουν πάει στο εξωτερικό για τη δουλειά μπορεί να μην είναι σε θέση να αποστείλουν τα χρήματα τους στο σπίτι. Οι επιχειρήσεις μπορεί να μην είναι σε θέση να πληρώσουν τα πακέτα φιλοξενίας τους στο διαδίκτυο, αν στηρίζονται έξω από την Ελλάδα», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τέλος ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει ότι: «Μαζί μπορούμε να το ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο. Μαζί μπορούμε να αποδείξουμε ότι η αλληλεγγύη και η δημοκρατία μπορεί να έχουν ξεθυμάνει ως θεσμικές έννοιες, αλλά είναι πιο ισχυρές από ποτέ μέσα στις καρδιές των ανθρώπων. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Η χώρα μου σας ευχαριστεί»…

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.