Quantcast
Στο τέλος της εβδομάδας η τρόικα στην Αθήνα - enikonomia.gr
share

Στο τέλος της εβδομάδας η τρόικα στην Αθήνα

δημοσιεύτηκε:

Του Τάσου Δασόπουλου

 

Περί το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η άφιξη της ηγεσίας των ελεγκτών στην Αθήνα αν και η Κυβέρνηση ψάχνει ακόμη φόρμουλα προκειμένου να τηρήσει την αρχική δέσμευσή της ότι η τρόικα δεν θα καταλάβει και πάλι τα ελληνικά υπουργεία.

Από σήμερα έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στην Αθήνα τα τενχικά κλιμάκια προκειμένου να δημιουργηθεί η ατζέντα των συζητήσεων που θα οδηγήσουν στην νέα συμφωνία με τους πιστωτές.

Οι νέοι επικεφαλής της τριμερούς είναι οι κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και το νέο πρόσωπο ο Ράσμους Ρέφερ (EKT), ο οποίος αντικατέστησε πρόσφατα τον Κλάους Μαζούχ αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Παρά την δυσφορία της Κυβέρνησης να δεχθεί τους εκπροσώπους των πιστωτών στα ελληνικά υπουργεία θα αναγκαστεί να το κάνει αφού αποτελούσε έναν από τους όρους της συμφωνίας π την οποία συνυπέγραψε το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας ο Πρωθυπουργός.

«Ψάχνουμε “φόρμουλα” για να μην έρθει η τρόικα στο Υπουργείο» ανέφερε πριν λίγη ώρα πηγή του ΥΠΟΙΚ στο περιθώριο της τελετής παράδοσης-παραλαβής ανάμεσα στην απερχόμενη αναπληρώτρια Υπουργό Νάντια Βαλαβάνη και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ωστόσο η πεοσπάθεια αναμένεται να είναι δύσκολη αφού ακόμη και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις ξεκαθάρισε προ ημερών ότι το σχήμα του Brussels Group και των συναντήσεων στις Βρυξέλλες δεν μπορεί να συνεχιστεί, ενώ η Ελλάδα έχει ήδη αποδεχθεί στη συμφωνία του Eurosummit τους ελέχγους των Θεσμών στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2014 η προηγούμενη κυβέρνηση είχει επιλέξει να πραγματοποιεί τις συναντήσεις με τους επικεφαλής της τρόικας στο Παρίσι, στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τώρα το αίτημα να γίνουν δεκτοί οι επικεφαλής της τρόικας στα υπουργικά γραφεία (Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας κλπ.). Μένει να φανεί αν θα υπάρξει άλλη μια συμβιβαστική «φόρμουλα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.