Quantcast
Noyer: Πρέπει να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν τα stress test - enikonomia.gr
share

Noyer: Πρέπει να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν τα stress test

δημοσιεύτηκε:

Υπέρ μιας πρώτης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress test τίθεται ο Christian Noyer, διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα ” Le Monde”.

 «Mια αρχική εισφορά κεφαλαίου» σε ελληνικές τράπεζες «θα ήταν επιθυμητή για να σταθεροποιηθεί η βιομηχανία,« χωρίς να περιμένει η ΕΚΤ  τα αποτελέσματα των δοκιμών” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νοyer. 

Ο Noyer  υποστηρίζει ότι σε αυτή την περίπτωση η  πρώτη δόση “του νέου σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης   ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, “αναμένεται στις 11 Αυγούστου” .”Το επείγον είναι να σταθεροποιηθεί  η  οικονομία και να αποκατασταθεί  η εμπιστοσύνη, ώστε να επιστρέψουν οι καταθέσεις”.

Ο ίδιος αρνείται να συζητήσει σε αυτό το στάδιο το ποσό του δημοσίου χρήματος που θα πέσει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα για να το επαναφέρει στη ζωή, που μπορεί να κυμαίνεται από 10-25 δισ ευρώ.  “Θα γνωρίζουμε το τέλος του έτους » μετά τις δοκιμές που πραγματοποιούνται από την ΕΚΤ, εξηγεί ο ίδιος.
Όταν ρωτήθηκε για το αν θα μετέχουν  στην ανακεφαλαιοποίηση οι πελάτες των τραπεζών που έχουν καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ , όπως στην Κύπρος το 2013 , ο Noyer απάντησε ότι είναι “μία από τις πτυχές που πρέπει να αποσαφηνιστεί το συντομότερο δυνατόν, αν είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού” .

Ωστόσο εξέφρασε την άποψη ότι είναι αντίθετος με το κούρεμα των καταθέσεων.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.