Quantcast
Λαπαβίτσας: «Δεν χρειάζεται κόμμα αυτή τη στιγμή, αλλά ένα αντιμνημονιακό μέτωπο» - enikonomia.gr
share

Λαπαβίτσας: «Δεν χρειάζεται κόμμα αυτή τη στιγμή, αλλά ένα αντιμνημονιακό μέτωπο»

δημοσιεύτηκε:

Σκληρή κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό άσκησε ο Κώστας Λαπαβίτσας, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα μνημονιακό και λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει στροφή 180 μοιρών.

«Νιώθω σοκαρισμένος, νιώθω απογοήτευση μεγάλη για αυτά που έχουν συμβεί ή πάνε να συμβούν» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε και κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Η μόνη αντιπολίτευση που μπορεί να υπάρξει αυτή τη στιγμή είναι αντιμνημονιακή… Στον ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν αντιμνημονιακοί και διαφωνούσαμε αν αυτό γίνεται μέσα ή έξω από το ευρώ. Να είναι κανείς και μνημονιακός και αντιμνηνιακός μέσα στον ίδιο σχηματισμό εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο» τόνισε αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μνημονιακός όμως μέσα στο ευρώ αποδείχτηκε ότι δεν γίνεται».

«Οι μόνοι που δεν χαϊδεύουν αυτιά είμαστε εμείς, η αντιμνημονιακή πλευρά, αφού δεν κρύβουμε ότι η πορεία που θέλουμε θα αντιμετωπίσει μια δύσκολη περίοδο, την οποία δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε χρονικά αλλά η διεθνής εμπειρία λέει ότι θα διαρκέσει μερικούς μήνες. Σίγουρα αυτό πρέπει να προσδιοριστεί καλύτερα. Το εθνικό νόμισμα είναι ένα εργαλείο, το κλειδί δεν είναι η λύση. Σίγουρα στην αρχή θα έχουμε μία ταχεία αποτίμηση αν πούμε όχι στην Ευρώπη» επισήμανε ο κ. Λαπαβίτσας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε την ανάγκη δημιουργίας ενός αντιμνημονιακού μετώπου:

«Δεν χρειάζεται κόμμα αυτή τη στιγμή, μέτωπο αντιμνημονιακό χρειάζεται. Δεν πρόκειται για κόμμα Λαφαζανη. Χρειάζεται να εκφραστεί να εκφραστεί το αντιμνημονιακό αίσθημα του λαού που εκφράστηκε με το δημοψήφισμα. Χρειάζεται μια μετωπική έκφραση».

Δείτε το σχετικό video από τον ΣΚΑΙ:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.