Quantcast
Λειτουργία Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων - enikonomia.gr
share

Λειτουργία Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων

δημοσιεύτηκε:

Σε λειτουργία τέθηκε από χτες το Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, το οποίο μετρά τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες από κάθε είδους κεραίες (κινητής τηλεφωνίας, τηλεόρασης, ραδιοφώνου, ραντάρ, ασύρματων δικτύων κ.α. και ενημερώνει άμεσα (on-line) τόσο τους αρμόδιους φορείς, όσο και τους απλούς πολίτες.

Η διαδικτυακή «πύλη» του Παρατηρητηρίου, το οποίο παρουσιάσθηκε χθες σε σχετική ημερίδα στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://paratiritirioemf.eeae.gr, όπου ο καθένας ελεύθερα θα μπορεί να βλέπει τις μετρήσεις.

Η υποδομή συλλογής στοιχείων του Παρατηρητηρίου περιλαμβάνει 500 σταθερούς σταθμούς μέτρησης σε όλη τη χώρα, καθώς και 13 κινητούς σταθμούς μέτρησης σε ειδικά διαμορφωμένα οχήματα-βαν (ένα σε κάθε Περιφέρεια της χώρας).

Όλα αυτά τα στοιχεία καταλήγουν σε ένα κέντρο συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων των μετρήσεων και με τη βοήθεια ενός Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (ΣΓΠ), οι σταθμοί μέτρησης και τα αποτελέσματα των μετρήσεων προβάλλονται στην διαδικτυακή πύλη του Παρατηρητηρίου.

Εκτός από ενημέρωση για το κατά τόπους επίπεδο των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών, θα είναι δυνατό κάθε πολίτης ή συλλογικός φορέας να υποβάλει αίτημα για τη διενέργεια μετρήσεων, καθώς επίσης να υποβάλει ενστάσεις και καταγγελίες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.