Quantcast
Απεργίες και μπλόκα - enikonomia.gr
share

Απεργίες και μπλόκα

δημοσιεύτηκε:

Με κινητοποιήσεις απαντούν εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις επερχόμενες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό. Πρόκειται για την πρώτη μετωπική σύγκρουση των συνδικάτων με την κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. 

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 12 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την πρώτη απεργία από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης με τα συνδικάτα να αντιδρούν στα μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο, με αιχμή το ασφαλιστικό.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, στην ομιλία του, αναφερόμενος στις νέες ρυθμίσεις που θα έρθουν για το ασφαλιστικό, έκανε λόγο ότι προωθούνται θηριώδη και επώδυνα μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση, ενώ για το πόρισμα της επιτροπής για το Ασφαλιστικό τόνισε ότι η επιτροπή πρότεινε μέτρα που απορυθμίζουν την κοινωνική ασφάλιση, τα οποία αν εφαρμοστούν επί της ουσίας οδηγούμαστε σε συντάξεις όχι στα 67 χρόνια αλλά πάνω από τα 70.

Ο χορός των κινητοποιήσεων ξεκινά, ωστόσο, την Τετάρτη με στάση εργασίας (από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου) από την ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διεκδικώντας τη σωτηρία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις, ακόμα και την περίοδο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, αποφάσισαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, μετά από συνάντησή τους, στη Λάρισα.

Στη συνάντηση, που συγκάλεσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων, συμμετείχαν εκπρόσωποι 37 νομών της χώρας, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, και πάνω από 250 εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, αγροτικών συλλόγων και επιτροπών αγώνων από όλη τη χώρα.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Star οι αγρότες Ημαθίας θα βγουν στον κόμβο της Κουλούρας και την Τετάρτη οι αγρότες του Ηρακλείου στην Κρήτη θα αποφασίσουν την μορφή και την ένταση των κινητοποιήσεών τους.

Σήμερα, οι αγρότες θα βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους της Ορεστιάδας, ενώ οι αγρότες της Θεσσαλίας ετοιμάζονται να αποκλείσουν την εθνική οδό στον κόμβο της Νίκαιας, κοντά στη Λάρισα.


Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.