Quantcast
Με φρούτα και απειλές έδιωξαν από το Πανεπιστήμο Αθηνών Έλληνες αξιολογητές - enikonomia.gr
share

Με φρούτα και απειλές έδιωξαν από το Πανεπιστήμο Αθηνών Έλληνες αξιολογητές

δημοσιεύτηκε:

Σκηνές που  προκαλούν ντροπή εκτυλίχθηκαν  χθες σε βάρος πέντε διακεκριμένων καθηγητών πανεπιστημίων του εξωτερικού, εξωτερικών αξιολογητών των σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς έγιναν δεκτοί με φρούτα και απειλές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» τα ντροπιαστικά περιστατικά συνέβησαν χθες όταν οι πέντε διακεκριμμένοι καθηγητές-αξιολογητές επισκέφθηκαν τη Νομική.

Η είδηση περί αξιολόγησης έγινε γνωστή στους φοιτητές, και συγκεκριμένα σε εκείνους που αψηφούν τους κανόνες λειτουργίας σε κάθε ΑΕΙ, οι οποίοι και αντέδρασαν.

Αποτέλεσμα των αντιδράσεων που προκλήθηκαν ήταν οι αξιολογητές να αποχωρήσουν από τη Νομική, αφού βέβαια, συζήτησαν για περίπου μία ώρα με τους φοιτητές προσπαθώντας να κατανοήσουν τη στάση τους.

Στη Σχολή Θετικών Επιστημών απειλήθηκαν και αποχώρησαν, ενώ στη Φιλοσοφική δεν πήγαν καν, αφού το «έργο» ήταν βέβαιο ότι θα επαναληφθεί.

Σημειώνεται ότι στην ομάδα εξωτερικής αξιολόγησης του ΕΚΠΑ μετέχουν Ελληνες καθηγητές ξένων ΑΕΙ: ο Δημήτρης Αργυρόπουλος από το North Carolina State University των ΗΠΑ, ο Πέτρος Γουγουλάκης από το Παν. Στοκχόλμης, ο Γεώργιος Γουναλάκης από το Phillips Universität Marburg στη Γερμανία, ο Ντάνιελ Χιμάριος από το University of Texas at Arlington των ΗΠΑ και ο Ελευθέριος Μυλωνάκης από το Brown των ΗΠΑ.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.