Quantcast
Ευθύνες στις κυβερνήσεις πριν το 2010 ρίχνει ο Μπενουά Κερέ για την κρίση στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Ευθύνες στις κυβερνήσεις πριν το 2010 ρίχνει ο Μπενουά Κερέ για την κρίση στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα είναι μοναδική περίπτωση» ανέφερε το  μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Μπενουα Κερέ την Τετάρτη σε συνέντευξη του στην El Financiero υπογραμμίζοντας ότι «η ελληνική εμπειρία προσφέρει χρήσιμα διδάγματα για τη λειτουργία της νομισματικής ένωσης μας: μέχρι το 2010 στην Ελλάδα λανθασμένες αποφάσεις που ελήφθησαν στο δημόσιο τομέα επέτρεψαν την κλιμάκωση μακροοικονομικών ανισορροπιών».

 

«Τα μαθήματα για το μέλλον που λάβαμε από αυτή την κρίση» συνέχισε ο Μπενουά Κερέ «είναι ότι οι χώρες της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να κατανοήσουν πως οι αποφάσεις τους θα έχουν επίπτωση και στους γείτονές τους, και ότι θα πρέπει να επιβάλουν πολιτικές οι οποίες θα είναι δημοσιονομικά συνετές για να αποτρέψουν την επανεμφάνιση ανισορροπιών».

«Η πρόληψη είναι το κλειδί» υπογράμμισε ο Γάλλος Τραπεζίτης σημειώνοντας στην συνέχεια ότι όσον αφορά την Ελλάδα «τα κράτη μέλη συμφώνησαν τον Αύγουστο να παράσχουν περαιτέρω οικονομική βοήθεια σε αντάλλαγμα για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες ώστε η εμπιστοσύνη και η οικονομική σταθερότητα, να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν, υπό την προϋπόθεση ότι το πρόγραμμα υλοποιείται γρήγορα».

«Ο έλεγχος για την υγεία από την ΕΚΤ των μεγάλων ελληνικών τραπεζών είναι άλλο ένα βήμα προς τα εμπρός, και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους» κατέληξε ο Μπενουά Κερέ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.