Quantcast
Π. Κουρουμπλής: Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του Ελεγκτικού Συνεδρίου - enikonomia.gr
share

Π. Κουρουμπλής: Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του Ελεγκτικού Συνεδρίου

δημοσιεύτηκε:

Για τις αρμοδιότητες του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε σχέση με τον έλεγχο της δημοσιονομικής διαχείρισης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης συζήτησε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) Ηρακλής Γκότσης και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) Χαράλαμπος Κουταλάκης.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο υπουργός, η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και οι εκπρόσωποι των φορέων επισήμαναν την ανάγκη να υπάρχει καλό πλαίσιο συνεργασίας των Επιτρόπων και των συνεργατών τους με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη διεξαγωγής σεμιναρίων επιμόρφωσης των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανές αιτίες καθυστέρησης στην εκτέλεση των διαφόρων δαπανών. 

Τέλος ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε: «Θα συσταθεί Επιτροπή η οποία θα εξετάσει τις όποιες δυσλειτουργίες παρατηρούνται στη συνεργασία των ΥΔΕ με τους φορείς του Δημοσίου, με σκοπό να προτείνει ένα σύγχρονο, άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο εξέτασης και διεκπεραίωσης των δαπανών, με όρους προϋποθέσεις οικονομικής αποτελεσματικότητας, αποδοτικότητας και χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος».  

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.