Quantcast
Μουζάλας: Βρισκόμαστε υπό έντονη πίεση από χώρες της ΕΕ για το προσφυγικό - enikonomia.gr
share

Μουζάλας: Βρισκόμαστε υπό έντονη πίεση από χώρες της ΕΕ για το προσφυγικό

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα είναι υπό έντονη πίεση, από κάποιες χώρες της Ευρώπης, στο θέμα του προσφυγικού και αυτό είναι άδικο, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Σχολιάζοντας τις προειδοποιητικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, αλλά και σε δημοσιεύματα, σχετικά με κίνδυνο αποβολής της Ελλάδας από την Σένγκεν, ο κ. Μουζάλας απάντησε ότι δεν έχει διατυπωθεί καμία επίσημη τέτοια απειλή. «Υπάρχει μύθος και αλήθεια», είπε ακόμη αναφερόμενος στις καταγγελίες των Ευρωπαίων αξιωματούχων που επικαλούνται τα ξένα ΜΜΕ.

«Είναι αλήθεια ότι η χώρα μας βρίσκεται υπό έντονη πίεση από κάποιες χώρες της ΕΕ, που λανθασμένα πιστεύουν ότι οι προσφυγικές ροές μπορούν να ελεγχθούν από την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Μουζάλας, σύμφωνα με τους New York Times. «Οπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα και η Ευρώπη έχει κατανοήσει με καθυστέρηση, η Ελλάδα είναι η αρχή του ”διαδρόμου”. Η πόρτα είναι στην Τουρκία. Για αυτό, αν οι ροές δεν ελεγχθούν στην Τουρκία, είναι αδύνατο να γίνει αυτό από την Ελλάδα ή όποιο άλλο μέλος της ΕΕ», συμπλήρωσε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.