Quantcast
Σταϊκούρας: Μειωμένο το επίδομα θέρμανσης σε όσους τελικά χορηγηθεί - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Μειωμένο το επίδομα θέρμανσης σε όσους τελικά χορηγηθεί

δημοσιεύτηκε:

Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων, Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Τρ. Αλεξιάδη, για τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση, διά του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, ανακοίνωσε τα νέα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Με τα νέα, “αριστερά” κριτήρια “πετσοκόβεται” κατά το ήμισυ το σχετικό κονδύλι του Προϋπολογισμού, περιορίζεται σημαντικά ο αριθμός των δικαιούχων, μειώνεται το επίδομα σε όσους τελικά χορηγηθεί, ενώ παραπέμπεται για πολύ αργότερα η καταβολή του.

Συνολικά, ο δήθεν “εξορθολογισμός” της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, όπως καταγράφεται στον Προϋπολογισμό, μεταφράστηκε σε περικοπή του επιδόματος, ύψους 105 εκατ. ευρώ για το 2016.

Συνεπώς, ο μύθος της κοινωνικής ευαισθησίας της δήθεν Αριστεράς καταρρέει, και σε αυτό το πεδίο.

Όπως κατέρρευσε και στο πεδίο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, όπου τελικά δαπανήθηκαν, το 2015, 50% λιγότερα χρήματα από όσα προβλέπονταν. Η μακρά περίοδος με τα ανέξοδα αριστερά πολιτικά “παραμύθια” έχει τελειώσει».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.