Quantcast
Τι αλλάζει στη συνταξιοδότηση ασφαλισμένων σε ειδικά ταμεία και ΤτΕ - enikonomia.gr
share

Τι αλλάζει στη συνταξιοδότηση ασφαλισμένων σε ειδικά ταμεία και ΤτΕ

δημοσιεύτηκε:

Τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους στις ΔΕΚΟ και την Τράπεζα της Ελλάδας παρουσιάζει μία ακόμη εγκύκλιος που εκδόθηκε με την υπογραφή του Υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Πετρόπουλου.

Και σε αυτή την περίπτωση από 1.1.2022, θεσπίζονται ως όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος για κάθε κατηγορία ασφαλισμένων, τωνΟργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, το 62ο έτος τηςηλικίας (με 40 έτη ή 12.000 ημέρες ασφάλισης) και το 67ο έτος της ηλικίας (με 4.500 ημέρες ή 15 έτηασφάλισης), με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 3 του άρθρου 11 του ν. 3863/2010 .

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που ασφαλισμένος/η έχει θεμελιώσει δικαίωμα μειωμένηςσύνταξης μέχρι και την 18/8/2015, το δικαίωμα αυτό αφορά μόνον τη μειωμένη σύνταξη, ενώ για τηθεμελίωση δικαιώματος πλήρους συνταξιοδότησης ο ασφαλισμένος/η ασφαλισμένη αυτός/ή θα πρέπει νααναζητήσει την ηλικία συνταξιοδότησης που προκύπτει από τις διατάξεις του ν. 4336/2015.

 

Διαβάστε την εγκύκλιο

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.