Quantcast
Νεφελούδης: Δεν θα υπάρξουν σημαντικές διαφωνίες με τους δανειστές για το ασφαλιστικό - enikonomia.gr
share

Νεφελούδης: Δεν θα υπάρξουν σημαντικές διαφωνίες με τους δανειστές για το ασφαλιστικό

δημοσιεύτηκε:

«Δεν θα υπάρξουν σημαντικές διαφωνίες με τους δανειστές για το ασφαλιστικό» εκτίμησε ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης μιλώντας στο Mega.

«Όλο το διάστημα της επεξεργασίας για να δημοσιοποιήσουμε το νομοσχέδιο είμαστε σε επικοινωνία με τα τεχνικά κλιμάκια το είπε αυτό και ο υπουργός χθες. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε – τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον κορμό της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης – προβλήματα. Στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος θα δούμε παραπέρα τι θα γίνει».

Ο ίδιος είπε πως η συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών αποτελεί “όπλο στην κυβερνητική φαρέτρα” και εξήγησε πως για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων όπως οι ένστολοι θα υπάρξουν εξειδικεύσεις ώστε να αποφευχθούν αδικίες.

Σκληρή ήταν η κόντρα του κ. Νεφελούδη με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, καθώς ο πρώτος τον κατηγόρησε σχετικά με τη στάση του έναντι του δημοψηφίσματος του καλοκαιριού.

Απαντώντας ο κ. Παναγόπουλος αποκάλεσε το κυβερνητικό στέλεχος “κοινό συκοφάντη” και κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας πως έχει κουλτούρα να συζητά μόνο με εκείνους που θα συμφωνήσουν ή έχουν συμφωνήσει εκ των προτέρων μαζί της.

“Συνέβη κάτι πρωτοφανές. Βρέθηκαν οι εργοδότες με την κυβέρνηση και συμφώνησαν να αυξήσουν τις δικές μας εισφορές. Εγώ διαπιστώνω ότι έχουμε την κυβερνητική Σκύλα αλλά υπάρχει και η τροϊκανή Χάριβδη και μας λένε θέλετε τη Σκύλα ή τη Χάριβδη”, είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις συζητήσεις για τις εισφορές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.