Quantcast
Βεστάγιερ: Συμφέρον των Ελλήνων και όχι μόνο της τρόικας η απελευθέρωση ενέργειας - enikonomia.gr
share

Βεστάγιερ: Συμφέρον των Ελλήνων και όχι μόνο της τρόικας η απελευθέρωση ενέργειας

δημοσιεύτηκε:

Η απελευθέρωση της ενέργειας στην Ελλάδας και η κατάργηση των μονοπωλίων είναι προς το συμφέρον της ελληνικής κυβέρνησης και των πολιτών και όχι της Τρόικα, τόνισε σε συνέντευξη στην EurActiv η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτ Βεστάγιερ.

Ερωτηθείσα εάν οι δανειστές της Ελλάδας θα πρέπει να εστιάσουν περισσότερο στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα και στην κατάργηση του μονοπωλίου, η Δανή Επίτροπος είπε:

«Δεν είναι μόνο η Τρόικα, αλλά η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή. Είναι προς το συμφέρον του ενεργειακού εφοδιασμού, προσιτών τιμών και για το κλίμα. Είναι προς το συμφέρον των πολιτών».

Σε συνέντευξή της στην EurActiv.gr, Βεστάγιερ είχε εκφράσει ιδιαίτερες ανησυχίες για την κατάσταση της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα.

Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

Στο ερώτημα εάν μετά και τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις συνεχίζει να ανησυχεί για την κατάσταση της ενέργειας στην Ελλάδα, είπε ότι είναι «πολύ νωρίς» και ότι «όλα είναι στην φάση υλοποίησης».

«Ως εκ τούτου, είναι πολύ νωρίς να πω, πού θα είμαστε σε δύο ή πέντε χρόνια. Ορισμένες από αυτές τις αγορές, επίσης, αναπτύσσονται πολύ αργά, επειδή η απελευθέρωση έχει γίνει πολύ πρόσφατα, και η εφαρμογή του τρίτου ενεργειακού πακέτου ήταν επίσης πολύ πρόσφατη. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσει το κομμάτι μεταρρυθμίσεων, αλλά όχι να μην προβαίνουμε σε τελικές αποφάσεις προτού να δούμε σταθερά αποτελέσματα».

Πηγή: EurActiv

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.