Quantcast
Λευκός Οίκος: Δεν θα επιβάλουν οι ΗΠΑ τη λύση στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Λευκός Οίκος: Δεν θα επιβάλουν οι ΗΠΑ τη λύση στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

«Ο Λευκός Οίκος δεν θα σταματήσει να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την Αθήνα για την αντιμετώπιση του ζητήματος του χρέους, αλλά δεν θα επιβάλουν οι ΗΠΑ τη λύση» ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, ο κ. Ρόουντς αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ομπάμα, στη διάρκεια ενημέρωσης στο Κέντρο Ξένων ανταποκριτών, στην Ουάσιγκτον.

Πρόσθεσε ακόμα ότι οι ΗΠΑ θα προσφέρουν τις ιδέες και τη βοήθειά τους με διάφορους τρόπους αλλά δεν θα βρεθούμε στη μέση (των συζητήσεων). «Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τα μέρη για την επίλυση του ζητήματος γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Ο κ. Ρόουντς αναφέρθηκε στις σημαντικές θυσίες της Ελλάδας και τις σημαντικές αποφάσεις που έχει λάβει, αλλά και τις προσπάθειες των Ευρωπαίων να επιλύσουν το πρόβλημα.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται μόνο να δει να επιλύονται τα προφανή δομικά και διαρθρωτικά προβλήματα, αλλά θέλει να δει να επανέρχονται και οι ευκαιρίες για τους Έλληνες πολίτες, πρόσθεσε ο βοηθός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος αναγνώρισε ότι οι ροές προσφύγων επιβαρύνουν την όλη κατάσταση στην Ελλάδα και εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, θέμα το οποίο έχουν συζητήσει με τις ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.