Quantcast
Όχι στην αύξηση των εισφορών από Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο - enikonomia.gr
share

Όχι στην αύξηση των εισφορών από Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο

δημοσιεύτηκε:

Αντιθετοι στην αύξηση των εισφορών είναι είνια οι πρόεδροι του ΒΕΑ και ΕΕΑ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν με τον υπουργός Εργασίας  συζητησαν την πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά μια μονάδα με την οποία διαφωνούν τα δυο Επιμελητήρια, τα ποσοστά αναπλήρωσης που είναι ιδιαίτερα χαμηλά για τους μικρομεσαίους που απασχολούνται στην πλειοψηφία τους για περισσότερα από 40 χρόνια, η διατήρηση του ύψους των συντάξεων στα σημερινά επίπεδα, αλλά και η υψηλή φορολογία.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι η βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης δε λύνεται με την αύξηση των εισφορών ή τη μείωση των συντάξεων, αλλά με τη δημιουργία προϋποθέσεων επιστροφής της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά, που θα φέρει νέες επενδύσεις, άνοιγμα επιχειρήσεων και νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα ξεκαθάρισε, ότι το σχέδιο νόμου χωρίς βελτιωτικές παρεμβάσεις είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτό από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης, ανέφερε ότι η επιβολή ασφαλιστικών εισφορών ίση με το 20% του εισοδήματος μικρών και πολύ μικρών επιχειρηματιών, θα πολλαπλασιάσει τα λουκέτα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η υιοθέτηση χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες, για τρία έως και πέντε χρόνια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.