Quantcast
Die Welt: Δημοσίευμα - λίβελος κατά Τσίπρα - Είναι γελοίος και άσχετος - enikonomia.gr
share

Die Welt: Δημοσίευμα – λίβελος κατά Τσίπρα – Είναι γελοίος και άσχετος

δημοσιεύτηκε:

Με λίβελο κατά του Αλέξη Τσίπρα, αντιστοιχεί δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, με αφορμή τη συζήτηση σήμερα που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός στο Νταβός με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο τίτλος τους δημοσιεύματος : «Πώς ο Τσίπρας έγινε περίγελως στο Νταβός» προδιαθέτει για τη σφοδρότατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού.

Οι υπότιτλοι είναι πιο χαρακτηριστικοί, καθώς αναφέρουν: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός γίνεται ρεζίλι στο Νταβός. Με έλλειψη οικονομικών γνώσεων και μετωπικές επιθέσεις κατά του υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε. Αυτός, ωστόσο, απαντά με σικ».

Η εφημερίδα, που πρόσκειται στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα , στο οποίο ανήκει ο Σόιμπλε, χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ως έναν « ξεροκέφαλο πρωθυπουργό, που δεν βγάζει τη χώρα του από την κρίση», στον οποίο «επιτράπηκε» να συμμετάσχει σε ένα πάνελ υψηλού επιπέδου (στη συζήτηση μετείχαν και οι πρωθυπουργοί της Γαλλίας και της Ολλανδίας, Βαλς και Ρούτε), μαζί με τον αντίπαλό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

O Τσίπρας, αναφέρει το δημοσίευμα, άφησε στη συζήτηση να ξεχειλίσει η χαμηλή γνώση που έχει στα οικονομικά. Ιδιαίτερα τον κατηγορεί για τη φράση, που φέρεται να είπε: «Δεν πρέπει να γίνουμε μόνο πιο ανταγωνιστικοί, αλλά και πιο παραγωγικοί. Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο το κόστος εργασίας».

Για τις φράσεις του αυτές, προσθέτει η Welt, ο πρωθυπουργός έκανε όσους παρακολουθούσαν να κουνάνε τα κεφάλια τους και να ρίχνουν περίεργες ματιές. Ο Τσίπρας, συνεχίζει η εφημερίδα, φάνηκε να μη γνωρίζει τη βασική οικονομική σχέση που υπάρχει μεταξύ της ανταγωνιστικότητας, των μισθών και της παραγωγικότητας.

Η εφημερίδα αναφέρεται στην απάντηση του πρωθυπουργού – ότι δεν χρειάζεται να ανάψει κανείς κερί σε ένα χώρο με δυναμίτες, αλλά να βγάλει πρώτα τους δυναμίτες και μετά να ανάψει το κερί – όταν ο Σόιμπλε είπε ότι αν πάει στη γερμανική Βουλή και ανακοινώσει ότι φεύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα θα ήταν σαν να ανάβει κερί σε ένα χώρο με δυναμίτες.

Χθες, καταλήγει το δημοσίευμα, ο Τσίπρας εμφανίσθηκε γελοίος στην επιχειρηματική ελίτ στο Νταβός, όταν έδωσε συνέντευξη στο Bloomberg, όπου είπε ότι το 2016 «θα εκπλήξουμε την παγκόσμια οικονομική κοινότητα». Έκπληκτοι με αρνητικό τρόπο, προσθέτει η Welt, έμειναν οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ του Νταβός.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.