Quantcast
ΕΕ: 1 δισ. ευρώ έλαβε η Ελλάδα από τα ερευνητικά προγράμματα - enikonomia.gr
share

ΕΕ: 1 δισ. ευρώ έλαβε η Ελλάδα από τα ερευνητικά προγράμματα

δημοσιεύτηκε:

Η χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων κατά την περίοδο 2007-2013 οδήγησε, μεταξύ άλλων, στην παραγωγή κορυφαίων επιστημονικών επιτευγμάτων και περισσότερων βιομηχανικών καινοτομιών. Αυτό είναι ένα από τα κύρια πορίσματα της ανεξάρτητης αξιολόγησης του 7ου προγράμματος-πλαισίου (FP7), του ερευνητικού χρηματοδοτικού προγράμματος της ΕΕ για την περίοδο 2007-2013, προϋπολογισμού 55 δισεκατομμυρίων ευρώ. Την περίοδο αυτή, η Ελλάδα έλαβε πάνω από 1 δις ευρώ! (βλ. χρηματοδοτήσεις ανά χώρα. Την αξιολόγηση δημοσίευσε στις 25/1 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Carlos Moedas, Επίτροπος για την έρευνα, την επιστήμη και την καινοτομία, δήλωσε σχετικά:«Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν ότι οι επενδύσεις μας στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας οδηγούν στη δημιουργία κορυφαίων επιστημονικών επιτευγμάτων και ενισχύουν την ευημερία των πολιτών μας. Χρησιμοποιούμε, πλέον, τα διδάγματα του παρελθόντος για τη βελτίωση του προγράμματος Ορίζοντας 2020, του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος χρηματοδότησης της έρευνας και της καινοτομίας, το οποίο καθιστά ευκολότερη, αποτελεσματικότερη και πιο συντονισμένη τη διαδικασία εξεύρεσης λύσεων προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας μας».

Η αξιολόγηση, η οποία περιλαμβάνει την έκθεση των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων και τη σχετική απάντηση της Επιτροπής, δείχνει, επίσης, ότι το 7ο πρόγραμμα-πλαίσιο συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας στην Ευρώπη. Το Ορίζοντας 2020, o διάδοχος του 7ου προγράμματος-πλαισίου, επικεντρώνεται, ολοένα και περισσότερο, σε αυτό, ακριβώς, το ενδιαφέρον για αποτελέσματα και διαφάνεια, στόχος που είναι σύμφωνος και με τις προτεραιότητες του προέδρου Γιούνκερ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.