Quantcast
ΕΣΗΕΑ: Απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας αν κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο - enikonomia.gr
share

ΕΣΗΕΑ: Απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας αν κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

δημοσιεύτηκε:

H Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) αποφάσισε χθες ότι σε περίπτωση κατάθεσης του  ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, θα υπάρξει συγκεκριμένο πρόγραμμα με απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας μέχρι την απόσυρσή του.

Στο ψήφισμα της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται ότι η έκτακτη συγκέντρωση διαπίστωσε ότι το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ουσιαστικά επιδιώκει την κατάργηση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και της μισθωτής εργασίας και τη μετατροπή του δημοσιογράφου σε έμπορο και πλασιέ ειδήσεων.

Στο λεγόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, οι δημοσιογράφοι που είναι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ ως μισθωτοί, εντάσσονται στο νέο φορέα ως αυτοαπασχολούμενοι.

Το προσχέδιο Κατρούγκαλου αλλά και οι θέσεις του υπουργείου, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί στις συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αποδεικνύουν με σαφήνεια, αναφέρει η Ένωση Συντακτών, ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η μετατροπή του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σταδιακά, σε Ταμείο αυτοαπασχολούμενων.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση ότι προυπόθεση της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής λειτουργίας είναι η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.