Quantcast
CNBC: Ο Βαρουφάκης «επέστρεψε»! Ποια η σχέση του με τη Βρετανία και τον Κόρμπιν - enikonomia.gr
share

CNBC: Ο Βαρουφάκης «επέστρεψε»! Ποια η σχέση του με τη Βρετανία και τον Κόρμπιν

δημοσιεύτηκε:

«Θυμάστε τον Γιάνη ΒαρουφάκηCNBC για τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Όπως αναφέρει το CNBC ο Έλληνας μαρξιστής οικονομολόγος «επέστρεψε» (he is back, όπως γράφει χαρακτηριστικά) και είναι έτοιμος να αξιοποιήσει τα προσόντα του που του στέρησαν τη θέση του στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών για να βοηθήσει ένα βρετανικό πολιτικό κόμμα.

Όπως αποκάλυψε ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο ηγέτης των Εργατικών, ο Βαρουφάκης θα λειτουργήσει ως σύμβουλος του κόμματος ως έναν βαθμό.

Σε συνέντευξή του στην Islington Tribune ο ηγέτης του κόμματος είπε πως ο «Γιάνης Βαρουφάκης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί έχει συμμετάσχει σε όλες τις διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Πιστεύω πως ο τρόπος που φέρθηκαν στην Ελλάδα ήταν φρικτός και θα πρέπει να τους προσεγγίσουμε».

Ο Κόρμπιν είπε πως αν και η Βρετανία δεν ανήκει στην Ευρωζώνη, το κόμμα μπορεί να αντλήσει έμπνευση από την διαφωνία και την αντίθεση του Βαρουφάκη στις περικοπές δαπανών. «Κατανοώ πως δεν είμαστε στην Ευρωζώνη, αλλά είναι θέμα αντίληψης του πώς αντιμαχόμαστε τη θέση πως η πορεία προς την πρόοδο περνά από τις περικοπές, όταν ο δρόμος προς την ευημερία περνά από τις αυξήσεις» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.