Quantcast
Κομισιόν: Αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας κατά 275,5 εκατ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Κομισιόν: Αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας κατά 275,5 εκατ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Την αύξηση του χρηματικού ποσού της ανθρωπιστικής βοήθειας για την προσφυγική κρίση κατά 275,5 εκατ. ευρώ το 2016, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Πρόκειται για μια απόφαση, στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας για τοπροσφυγικό, και μετά την ανακοίνωση του σχεδίου για έκτακτο σχέδιο ανθρωπιστικής βοήθειας προς χώρες της ΕΕ που σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο με 700 εκατ. ευρώ.

Τα επιπλέον αυτά χρήματα, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του κοινοτικού οργάνου, θα προέλθουν από πόρους του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για το 2016 που δεν έχουν ακόμη χρησιμοποιηθεί.

Συνολικά το αρχικό ποσό ύψους 188,98 εκατ. ευρώ  για επείγουσα βοήθεια έχει ενισχυθεί συνολικά κατά 464 εκατ. για το 2016 προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση.

Μόλις χθες εξάλλου το δόθηκε το «πράσινο φως» από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ελλάδα για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Συμβούλιο συμφώνησε «σε ένα μηχανισμό στήριξης έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της δύσκολης ανθρωπιστικής κατάστασης που προκλήθηκε από την κρίση των προσφύγων, ιδίως στην Ελλάδα».

Όπως αναφέρεται, αυτός ο μηχανισμός δίνει τη δυνατότητα στην ΕΕ να βοηθήσει την Ελλάδα και άλλα πληγέντα κράτη να αντιμετωπίσουν τις ανθρωπιστικές ανάγκες του μεγάλου αριθμού των αφίξεων ανδρών, γυναικών και παιδιών. Στόχος της ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ είναι η κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων, δηλαδή η παροχή τροφής, στέγης, νερού, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.