Quantcast
Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών ζητάει το Οικονομικό Επιμελητήριο - enikonomia.gr
share

Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών ζητάει το Οικονομικό Επιμελητήριο

δημοσιεύτηκε:

Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών ζητάει από την Κυβέρνηση, την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και τους Θεσμούς, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Η συζήτηση και μόνο για τις νέες αλλαγές στη φορολογία και τις επιβαρύνσεις, που αυτές θα φέρουν, προκαλεί σημαντική περαιτέρω ζημιά στο επιχειρείν και στο οικονομικό κλίμα της χώρας.

Πόσο μάλλον, όταν αυτά τα εισπρακτικά μέτρα αρχίσουν να εφαρμόζονται. Η οικονομία και οι φορολογούμενοι δεν αντέχουν άλλα φορολογικά βάρη. Τέτοια κατεύθυνση πολιτικής θα φέρει τα ακριβώς αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Θυμίζω ότι για κάθε μία μονάδα δημοσιονομικής προσαρμογής μέσω μέτρων λιτότητας και αύξησης φόρων, το χρέος αυξάνεται κατά 3 μονάδες ως ποσοστό του ΑΕΠ”.

Ο κ. Κόλλιας σημειώνει ότι το φορολογικό πλαίσιο πρέπει να επανακτήσει τον αναπτυξιακό του χαρακτήρα, μέσω συγκεκριμένων παρεμβάσεων, όπως:

– Η μείωση του φορολογικών συντελεστών για φυσικά και νομικά πρόσωπα.

– Η διατήρηση του αφορολόγητου ποσού τουλάχιστον στα σημερινά επίπεδα.

– Η μείωση της προκαταβολής φόρου ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.

– Η μείωση και όχι περαιτέρω αύξηση της ήδη υψηλής εισφοράς αλληλεγγύης.

– Η φορολόγηση των ακινήτων με βάση τις πραγματικές τους αξίες και με βάση το πραγματικό εισόδημα που αποφέρουν στον ιδιοκτήτη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.