Quantcast
Telegraph: Οι εταίροι θα πρέπει να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει! - enikonomia.gr
share

Telegraph: Οι εταίροι θα πρέπει να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει!

δημοσιεύτηκε:

“Οι εταίροι θα πρέπει να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει”, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα “Telegraph” σε δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο “Η Ελλάδα παραμένει ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε αργή κίνηση” και σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Το Σαββατοκύριακο, το ΔΝΤ βρέθηκε ενώπιον απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας μεταξύ ανώτερων υπαλλήλων του, που δημοσιεύτηκε στο Wikileaks. Συζητούσαν ανοιχτά πως είναι απαραίτητη μια απειλή επικείμενης οικονομικής καταστροφής, προκειμένου Αθήνα και Ευρωπαίοι εταίροι να δεχθούν όσα προτείνει το Ταμείο, σπρώχνοντας ξανά την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, αναγκάζοντας τη Γερμανία να δεχθεί την ελάφρυνση χρέους. Δεν αποτέλεσε έκπληξη πως το ΔΝΤ έσπευσε να αρνηθεί πως οποιοδήποτε τέτοιο σχέδιο ήταν υπό εξέταση. Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί τακτική του Ταμείου».

Παράλληλα, συμπληρώνει: “Η συνομιλία που δημοσιεύτηκε στο Wikileaks, αν υποθέσουμε πως είναι ακριβής, δίνει μια συναρπαστική ματιά στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων για το μέλλον της Ελλάδας. Στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, ανώτερα στελέχη του Ταμείου συζητούσαν να ασκήσουν πίεση στη γερμανική κυβέρνηση για να συμπεριληφθεί μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους στον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων ενός ατελείωτου πακέτου διάσωσης”.

Επί της ουσίας, αυτό που προτείνει ο δημοσιογράφος είναι το ΔΝΤ «να εγκαταλείψει τους αποτυχημένους όρους που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από το Βερολίνο. Εάν χρειάζεται μια κρίση για να γίνει αυτό, ας γίνει έτσι».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.