Quantcast
Αγώνας δρόμου για συμφωνία με μέτρα σε δύο... δόσεις - enikonomia.gr
share

Αγώνας δρόμου για συμφωνία με μέτρα σε δύο… δόσεις

δημοσιεύτηκε:

Του Τάσου Δασόπουλου

Με στόχο μια συμφωνία χωρίς χρήματα μέχρι την Κυριακή, η οποία θα παρουσιαστεί στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ από τις 15 έως και τις 17 του μήνα, ξεκίνησαν οι απευθείας διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα υπάρχουν δύο κείμενα που θα υπογραφούν, τα οποία θα περιλαμβάνουν και δύο κύματα μέτρων. Το ένα θα είναι για τη συνέχιση του προγράμματος που βρίσκεται σε ισχύ με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Το δεύτερο χαρτί θα είναι με το ΔΝΤ και θα προβλέπει και νέα μέτρα που θα υλοποιηθούν ενδεχομένως στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

«Τα δυο κείμενα θα μοιάζουν αλλά δεν θα είναι ίδια» είπε ο κ. Τσακαλώτος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο κείμενο με το ΔΝΤ θα υπάρχει δέσμευση της Ελλάδας για ικανοποίηση των απαιτήσεων του Ταμείου για πρόσθετα μέτρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ, αναλύθηκε όλο το φάσμα των εξελίξεων στις τεχνικές συζητήσεις που προηγήθηκαν σε όλα τα μεγάλα θέματα, το δημοσιονομικό κενό, τα κόκκινα δάνεια, το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το Ταμείο των αποκρατικοποιήσεων.

«Υπάρχουν κάποια θέματα που χρειάζονται περαιτέρω τεχνική και άλλα περαιτέρω πολιτική διαπραγμάτευση» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Τις επόμενες τρεις μέρες θα συζητηθούν, ο βαθμός προόδου που θα πρέπει να επιτευχθεί σε κάθε ένα από αυτά και μέτρα που θα πρέπει να υλοποιηθούν ως πρόσθετα για να συνεχίσει στο πρόγραμμα και το ΔΝΤ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.