Quantcast
Κατρούγκαλος: Αναζητούνται εναλλακτικοί τρόποι για τη διάσωση του αγγελιόσημου - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος: Αναζητούνται εναλλακτικοί τρόποι για τη διάσωση του αγγελιόσημου

δημοσιεύτηκε:

Λύση για το αγγελιόσημο και τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ εξακολουθεί να αναζητά το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τους εργοδότες και τα σωματεία των εργαζομένων.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησης  ” Η κυβέρνηση στη διαπραγματευση προσπάθησε να υπερασπίσει το αγγελιόσημο ως οιoνεί αργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο.

Δυστυχώς στο πλαίσιο μιας ιδεολογικής εμμονης οι δανειστές επέμειναν στην κατάργηση του αγγελιόσημου και για αυτό το λογο καλέσαμε  τη σημερινή συνάντηση για να δούμε εαν μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικοί τρόποι διασωσης του πόρου μέσω μιας συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων και των σωματείων των εργαζομένων.

Διερευνήθηκε αυτή η δυνατότητα σήμερα χωρίς να υπάρξει συμφωνία αλλά με τη δήλωση μιας διάθεσης να συνεχιστεί η συζήτηση αυτή”.

Τα σωματεία των εργαζομένων από την πλευρά τους κάνουν λόγο για πρόταση της κυβέρνησης η οποία βρίσκεται στον αέρα, ζητώντας να παραταθεί η εισφορά του αγγελιόσημου ακόμα και μετά την ψήφιση του νόμου στη Βουλή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.