Quantcast
Σπυράκη: Η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις 100 δισ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Σπυράκη: Η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις 100 δισ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα επενδυτικό σοκ, χρειάζεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε 100 δισ. ευρώ επενδύσεις για να μπορεί να πάρει μπροστά», είπε στο “Πρακτορείο 104,9 FM” η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία συντάχθηκε με την τοποθέτηση του αρχηγού της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά και με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο του κόμματος για το ζήτημα των επενδύσεων.

Η κ. Σπυράκη, μιλώντας στην εκπομπή “Δεύτερη Ανάγνωση”, επέκρινε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι “δεν μπορεί κανένας να επενδύσει σε μια χώρα που κινδυνεύει να κλείσει, ότι “η κυβέρνηση το κάνει αυτό κατά κόρον δύο φορές μέσα στον ίδιο χρόνο” και ότι “ανεβάζει το επίπεδο του κινδύνου την ώρα που ο χρόνος τελειώνει”.

Για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης και στο ερώτημα αν οι πολίτες μπορούν να αντέξουν τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, η κ. Σπυράκη τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εξασφαλίσει τη συμφωνία με τους θεσμούς πριν ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το βρετανικό δημοψήφισμα. “Δεν πρέπει να παγιδευτεί στη γκρίζα ζώνη που ούτως ή άλλως θα δημιουργηθεί από την ώρα που θα ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για το βρετανικό δημοψήφισμα”, είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα στη θέση που ήταν πέρυσι, “τρώγοντας”, όπως, είπε το χρόνο και εξαντλώντας τα διαθέσιμα.

“Το ότι το ΔΝΤ ζητά προληπτικά μέτρα είναι προφανές ότι είναι προβληματικό είναι συγχρόνως όμως απόδειξη ότι η κυβέρνηση έχει περιορισμένη αξιοπιστία”, υπογράμμισε, ενώ καταλήγοντας αναφέρθηκε και στην πρόταση που κατέθεσε με άλλους συναδέλφους της στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για την αξιοποίηση των αποθεματικών του προϋπολογισμού ( περίπου 2 δισ. ευρώ ετησίως), για έκτακτες περιστάσεις, με πρώτη το προσφυγικό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.