Quantcast
Τουσκ: Τις επόμενες ημέρες, όχι εβδομάδες το Eurogroup - enikonomia.gr
share

Τουσκ: Τις επόμενες ημέρες, όχι εβδομάδες το Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, αποκάλυψε πως το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα, το οποίο τελικώς δεν θα λάβει χώρα την Μεγάλη Πέμπτη, θα διεξαχθεί εντός των προσεχών ημερών.

«Πρέπει να αποφύγουμε μία νέα κατάσταση αβεβαιότητας στην Ελλάδα. Χρειαζόμαστε μία ημερομηνία για Eurogroup, όχι σε βάθος χρόνου. Εντός των επόμενων ημερών, όχι εβδομάδων», έγραψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με Αλέξη Τσίπρα

Ο Πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε στον κ. Τουσκ τη δυσαρέσκειά του, τόσο για την επιμονή εκ μέρους του ΔΝΤ σε μέτρα πέραν της Συμφωνίας του Ιουλίου 2015, όσο και για την αδυναμία σύγκλισης του Eurogroup.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο Τουσκ, εφόσον η αδυναμία σύγκλισης του Eurogroup επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες, να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλισης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, προκειμένου να επανεπιβεβαιωθούν τα συμφωνηθέντα και να αποφευχθεί νέος κύκλος αβεβαιότητας για την Ευρωζώνη.

Ο Πρόεδρος Τουσκ διαβεβαίωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι, εντός της ημέρας, θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα άμεσης σύγκλισης του Eurogroup.
Τέλος, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανανέωσαν το τηλεφωνικό τους ραντεβού για αύριο το πρωί, προκειμένου να επανεξετάσουν την κατάσταση, έχοντας πληρέστερη εικόνα των δεδομένων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.