Quantcast
Οι οκτώ πυλώνες του νέου αναπτυξιακού νόμου - enikonomia.gr
share

Οι οκτώ πυλώνες του νέου αναπτυξιακού νόμου

δημοσιεύτηκε:

‘Ετοιμος είναι ο νέος αναπτυξιακός νόμος της κυβέρνησης που προβλέπει ενισχύσεις για μικρές επενδύσεις τουλάχιστον 100.000 ευρώ, αναδιαρθρώνει με τη συμμετοχή funds ζημιογόνες αλλά βιώσιμες επιχειρήσεις και προσφέρει δωδεκαετές σταθερό φορολογικό πλαίσιο σε μεγάλες εταιρείες που σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

To σχέδιο νόμου δίνουν από σήμερα (εκτός απροόπτου) μέχρι και τις 16 Μαϊου σε δημόσια διαβούλευση ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόης Λαμπρινίδης, ώστε να ψηφιστεί περί τα τέλη του μήνα να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

Δύο είναι οι κλάδοι που κατά προτεραιότητα θα ενισχυθούν, της αγροδιατροφικής αλυσίδας (από το χωράφι έως τον τουρισμό) και της τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών.

Το ‘Εθνος παρουσιάζει το νέο αναπτυξιακό νόμο ο οποίος περιλαμβάνει μια «βεντάλια» ειδών ενισχύσεων, το σύνολο των οποίων στο τέλος του 2020 μπορεί να φτάσει τα 4,2 με 4,3 δισ. ευρώ.

Οκτώ είναι οι κατηγορίες ενισχύσεων που μπορούν να διεκδικήσουν μικρές, πολύ μικρές, μεσαίες, μεγάλες, νέες αλλά και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις:

– Φορολογική απαλλαγή, το ύψος της οποίας, με ανώτατο συντελστή 20% ετησίως, μπορεί να επιμεριστεί έως και 15 χρόνια. Σκοπός είναι η ενίσχυση της απόδοσης και όχι όπως ίσχυες μέχρι σήμερα.

– Δημόσια επιχορήγηση από 10% έως 45% ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και τη γεωγραφική περιοχή της επένδυσης.

– Επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης.

– Επιδότηση επιτοκίου.

– Επιδότηση του κόστους απασχόλησης.

– Δωδεκαετές σταθερό φορολογικό πλαίσιο για επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ που δημιουργούν τουλάχιστον δύο νέες θέσεις εργασίας ανά ένα εκατυ. ευρώ επιλέξιμης δαπάνης.

– Fast Track αδειοδότηση.

– Χρηματοδότηση επιχειρηματικού κινδύνου μέσω Τανμείου Συμμετοχών-fund, εγγυήσεις δανείων και κεφαλαιακές συμμετοχές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.