Quantcast
Σχεδιάζουν κλιμακωτή φορολογία στα τυχερά παιχνίδια - enikonomia.gr
share

Σχεδιάζουν κλιμακωτή φορολογία στα τυχερά παιχνίδια

δημοσιεύτηκε:

Στην απόσυρση του μέτρου της αύξησης της φορολογίας από 30% σε 35% επί των μεικτών εσόδων (GGR) των επιχειρήσεων τυχερών παιγνίων προχώρησε το βράδυ της Κυριακής η κυβέρνηση.

Η αιφνιδιαστική αυτή κίνηση, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα επανακάμψει, επιβάλλοντας κλιμακωτή φορολογία, ανάλογα με τα μεικτά έσοδα, που θα ανέλθει ώς το 35%.

Το νέο φορολογικό καθεστώς υπολογίζεται ότι θα ευνοήσει τους μικρότερους ανταγωνιστές του ΟΠΑΠ, οι οποίοι εμφανίζουν μικρότερα μεικτά έσοδα (GGR).

Επισήμως η κυβέρνηση έχει αποκρύψει τις προθέσεις της σχετικά με τον συγκεκριμένο φόρο και το μόνο που ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι η διάταξη θα επανέλθει με καλύτερη διατύπωση.

Πάντως για τον ΟΠΑΠ το σημαντικό με την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου την περασμένη Κυριακή ανακλήθηκε η επιβολή του Τέλους των 0,05 ευρώ ανά στήλη σε κάθε τυχερό παίγνιο.

Υπενθυμίζεται ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο περιείχε δύο διατάξεις η πρώτη που αφορούσε την ανάκληση του Τέλους των 0,05 ευρώ και η δεύτερη που επέβαλε αύξηση του φόρου επί των παιγνίων από 30% σε 35%.

Τα μεικτά έσοδα των τυχερών παιγνίων, σύμφωνα με την Καθημερινή, εφόσον αυτή εφαρμοστεί, δεν αναμένεται να επηρεάσει το δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Ο ΟΠΑΠ που θα φέρει το κύριο βάρος για την επίτευξη του αποτελέσματος, θα συνεχίσει να φορολογείται με τον νέο συντελεστή δηλαδή 35% λόγω του υψηλού GGR. Ωστόσο αν προκριθεί μια τέτοια λύση, είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση προτίθεται να αδειοδοτήσει νέους παρόχους, τους οποίους θέλει να μεταχειριστεί διαφορετικά από τον ΟΠΑΠ…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.