Quantcast
Ευρεία σύσκεψη υπό την Κουντουρά με τους φορείς του Β. και Ν. Αιγαίου - enikonomia.gr
share

Ευρεία σύσκεψη υπό την Κουντουρά με τους φορείς του Β. και Ν. Αιγαίου

δημοσιεύτηκε:

Ευρεία σύσκεψη της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με όλους τους φορείς του B. και Ν. Αιγαίου για τον συντονισμό των δράσεων τουριστικής προώθησης και προβολής.

H υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά κάλεσε σε ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα τους εκπροσώπους και τουριστικούς φορείς των νησιών του Αιγαίου, για τον συντονισμό των ενεργειών και την προώθηση των δικών τους πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των νησιών, των οποίων η τουριστική εικόνα στο παρελθόν δέχθηκε πιέσεις από την εκτεταμένη αναπαραγωγή αρνητικής δημοσιότητας λόγω των προσφυγικών ροών.

Στην πολύωρη και ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου στο Υπουργείο, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενώσεων Ξενοδόχων, των Επιμελητηρίων και της ΕΟΑΕΝ. Συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και του ΕΟΤ.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη άμεσου και διευρυμένου συντονισμού μεταξύ των παραπάνω φορέων και κατ’ επέκταση με το Υπουργείο και τον ΕΟΤ για την στοχευμένη και δυναμική προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος των νησιών στις αγορές-στόχους για το 2017.

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των νησιών ανέπτυξαν τις προτάσεις τους και τις προτεραιότητες για το τουριστικό προϊόν κάθε προορισμού. Το υπουργείο και ο ΕΟΤ θα επεξεργαστεί τις προτάσεις και θα προχωρήσει σε συνεργασία και σε περαιτέρω στήριξη του σχεδιασμού και των ενεργειών για την συνολική τουριστική προώθηση και προβολή των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου στο εξωτερικό.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.