Quantcast
Νέες άδειες για ξενοδοχεία σε Κρήτη και Μύκονο - enikonomia.gr
share

Νέες άδειες για ξενοδοχεία σε Κρήτη και Μύκονο

δημοσιεύτηκε:

Ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Κρήτη και στη Μύκονο, για την αλλαγή χρήσης κτιρίων σε ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο αλλά και για τη μετατροπή διατηρητέου κτιρίου σε τουριστική κατοικία τύπου Airbnb στη συνοικία του Ψυρρή στην Αθήνα.

Ειδικότερα, η εταιρεία Mykonos Crown A.E. εξασφάλισε άδεια για την κατασκευή ξενοδοχείου κλασικού τύπου κατηγορίας πέντε αστέρων στην περιοχή Γαρούμπενα στη Μύκονο.

Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 20 στρεμμάτων. Στην εταιρεία Rethymno Resorts AΞΤΕ δόθηκε άδεια για τη κατασκευή νέας ξενοδοχειακής μονάδας κλασικού τύπου κατηγορίας πέντε αστέρων. Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 5,4 στρεμμάτων εντός του οικισμού Mυσσιρίων στη πόλη του Ρεθύμνου.

Επίσης, οι κ.κ. Ελενα Γιάσκινα και Βιτάλι Ποντοσίνικοβ εξασφάλισαν άδεια για τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας τριών αστέρων με δυναμικότητα 90 κλινών εντός του οικισμού Πλάκα του Δήμου Αποκορώνου στην Κρήτη. Επιπλέον, δόθηκε άλλη άδεια σε εταιρεία για την αλλαγή χρήσης υπαρχόντων κτιρίων στη Ζάκυνθο προκειμένου να μετατραπούν σε ξενοδοχειακή μονάδα με σουίτες, κατάστημα μαζικής εστίασης και άλλες εγκαταστάσεις.

Εξάλλου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού εγκρίνουν, πλέον, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους άδειες για τη μετατροπή διατηρητέων κτιρίων σε τουριστικές κατοικίες τύπου Airbnb. Ετσι, η υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων του υπουργείου ενέκρινε τη μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης σε τουριστική επιπλωμένη κατοικία τύπου Airbnb κτιρίου, χαρακτηρισμένου ως διατηρητέου, που βρίσκεται επί της οδού Επικούρου 12 στη συνοικία του Ψυρρή, ιδιοκτησίας της εταιρείας Ν. Παπαχρονόπουλος και Συνεργάτες.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, οι προτεινόμενες επεμβάσεις από την ιδιοκτήτρια εταιρεία συμβάλλουν στην αποκατάσταση του ερειπωμένου μνημείου, στη διάσωσή του και στην ανάδειξη του μνημειακού του χαρακτήρα. Ως όροι για την έγκριση, μεταξύ άλλων, τέθηκαν οι εργασίες και η χρήση του ακινήτου να είναι σύμφωνες με τις ισχύουσες στην περιοχή πολεοδομικές και κτιριοδομικές διατάξεις καθώς και άδειες άλλων αρχών και να επιτρέπεται από το διάταγμα χρήσεων της περιοχής.

Πηγή: Καθημερινή

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.