Quantcast
Σε αναβρασμό οι επιχειρηματίες της Μυκόνου: Η πρόταση για μπόνους 150 ευρώ στους εργαζομένους που εμβολιάζονται - enikonomia.gr
share

Σε αναβρασμό οι επιχειρηματίες της Μυκόνου: Η πρόταση για μπόνους 150 ευρώ στους εργαζομένους που εμβολιάζονται

δημοσιεύτηκε:

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι επιχειρηματίες της Μυκόνου μετά τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, καθώς όπως επισημαίνουν επίκειται “βροχή” ακυρώσεων κρατήσεων και επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να χαθεί ακόμη μία τουριστική σεζόν.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γενικός Γραμματέας των Επιχειρήσεων της Μυκόνου, Ηρακλής Ζησιμόπουλος τόνισε ότι έχουν γίνει κάποιες προτάσεις προς την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και να μην αποκλείεται παντελώς η διασκέδαση στο νησί. Σύμφωνα με τον ίδιο, “αυτές οι προτάσεις είναι π.χ. η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους σε όλο τον παραδοσιακό οικισμό όπου έτσι και αλλιώς υπάρχει συνωστισμός, όχι μόνο στα καταστήματα αλλά και σε όλα τα δρομάκια. Το δεύτερο είναι η αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση με την ανανέωση των green pass των ανεμβολίαστων ανά 72 ώρες ή ανά 48 ώρες ανάλογα με το τι θα μας πουν οι επιστήμονες. Δηλαδή όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να πρέπει υποχρεωτικά ανά 48 ώρες, ανά 72 ώρες να κάνουν PCR ή rapid test για να βλέπουμε ότι είναι καθαροί. Και το τρίτο είναι ότι εμείς είμαστε διατεθειμένοι να πριμοδοτήσουμε με 150 ευρώ τον κάθε εργαζόμενο που θα αποφασίσει έστω και τώρα να πάει να εμβολιαστεί”.
Για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενος
Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν είναι σύμφωνος με το σχέδιο της κυβέρνησης να μεταφέρονται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε νησιά που είναι κόκκινα ή πορτοκαλί και σε άλλα πόστα που δεν έχουν επαφή με το κοινό. “Κοιτάξτε… για παράδειγμα δεν είναι εύκολο έναν σερβιτόρο να τον κάνεις μάγειρα. Θα πρέπει να πειστούν και να πριμοδοτηθούν, να πάνε να εμβολιαστούν άμεσα οι εργαζόμενοι”.
“Eμβόλια υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο νησί. Οπότε όσο πιο γρήγορα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία τόσο πιο γρήγορα θα αφήσουμε το πρόβλημα πίσω μας”, συμπλήρωσε και συνέχισε λέγοντας ότι ” εάν παραταθεί το μέτρο του σιωπητηρίου θα μείνουμε στη Μύκονο μόνο εμείς, οι εργαζόμενοι, οι αστυνομικοί και κανείς άλλος. Γιατί στην Μύκονο δεν έρχονται για σιωπητήριο, έρχονται έστω για κάποια μορφή διασκέδασης”. Όπως είπε ο κ. Ζησιμόπουλος “ο κόσμος φεύγει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και αυτοί που είχαν προγραμματίσει να έρθουν δεν έρχονται. Και να ξέρετε ότι αυτό δεν έχει μόνο αντίκτυπο στην Μύκονο”.
Όπως τόνισε, “οι τουρίστες ακυρώνουν τις προκρατήσεις για όλη τη σεζόν και για τέλη Αυγούστου ακόμα γιατί πλέον δεν εμπιστεύονται αυτά που τους είχαμε πει. Εμείς είχαμε πει ότι ανοίγουμε ένα καλοκαίρι ασφαλές και θα μπορούν να διασκεδάσουν κανονικά” . Και πρόσθεσε ότι αυτή την στιγμή τα ποσοστά ακυρώσεων είναι κοντά στο 20%”.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Επιχειρήσεων Διασκέδασης και Εστίασης Μυκόνου
Το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης και Εστίασης Μυκόνου ζητεί με ανακοίνωση του από την κυβέρνηση να αποφασιστούν νέα πρωτόκολλα για το νησί «ώστε να ανασχεθεί το τσουνάμι μαζικών ακυρώσεων». Το ΣΕΔΕΜ κάνει τέσσερις προτάσεις, μεταξύ των οποίων υποχρεωτική χρήση μάσκας και όλους τους εξωτερικούς χώρους και εμβολιασμός των εργαζομένων τους με το μονοδοσικό εμβόλιο. Μάλιστα, το Σωματείο δηλώνει ότι οι επιχειρήσεις προτίθενται να πριμοδοτήσουν με 150 ευρώ τους εργαζόμενους που θα εμβολιάζονται.
Οι προτάσεις του ΣΕΔΕΜ:
-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους της Χώρας της Μυκόνου και οπουδήποτε υπάρχουν φαινόμενα συγχρωτισμού.
-Εμβολιασμός των εργαζομένων μας με το μονοδοσικό εμβόλιο και οι επιχειρήσεις μας προτίθενται να πριμοδοτήσουν τους εργαζόμενους που εμβολιάζονται με 150 ευρώ.
-Όποιοι επισκέπτες δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης, προτείνουμε την ανανέωση του Green Pass τους ανά 72 ώρες με rapid test ή PCR.
-Ζητούμε την παρουσία κλιμακίων του ΕΟΔΥ στο νησί για να διευκολυνθεί η διενέργεια πολλαπλών rapid test στους ανεμβολίαστους και τα σωματεία μας προσφέρονται να παρέχουν διαμονή στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αλλά και αύξηση σε δωμάτια καραντίνας.
«Οι προτάσεις μας μπορούν να εφαρμοστούν σε όλα τα “πορτοκαλί” νησιά και να γίνουν αποδεκτές ώστε να σωθεί η παρτίδα την τελευταία στιγμή», αναφέρει το ΣΕΔΕΜ και τονίζει πως κάθε ώρα που περνά «η ζημιά μεγαλώνει και πολύ σύντομα θα είναι μη αναστρέψιμη».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.