Quantcast
Αύξηση 5% θα σημειώσουν φέτος οι αφίξεις των τουριστών από Σκανδιναβικές χώρες - enikonomia.gr
share

Αύξηση 5% θα σημειώσουν φέτος οι αφίξεις των τουριστών από Σκανδιναβικές χώρες

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση από 4% έως 5% εκτιμάται ότι θα σημειώσουν οι αφίξεις των τουριστών από Σκανδιναβικές χώρες προς την Ελλάδα το 2016, όπως προέκυψε από την συμμετοχή της χώρας στην «Grekland Panorama 2016», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Στοκχόλμη.

Μάλιστα αποτελέσματα της έκθεσης έδειξαν ότι η Χαλκιδική βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Σουηδών τουριστών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής. Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν από τις επαφές που είχε ο Οργανισμός με μεγάλους tour operators  APOLLO, VINK, TUI NORD και AIR TOURS.

Μάλιστα τα ταξιδιωτικά γραφεία που δεν έχουν εντάξει στο πρόγραμμα τους τουριστικά πακέτα για την Χαλκιδική, δεσμεύτηκαν πως θα επισκεφθούν τον προορισμό μέσα στο 2016, με σκοπό την έναρξη προγράμματος για το 2017.

Πάντως η Ελλάδα καταλαμβάνει την έβδομη θέση στην λίστα με τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Σκανδιναβών τουριστών. Οι Σκανδιναβοί είναι η τρίτη κατά σειρά εθνικότητα με τα περισσότερα ταξίδια στην Ευρώπη.

Ακόμη το 60% αυτών κλείνουν τις διακοπές τους μέσω του διαδικτύου. Το δε μοντέλο «ήλιος-θάλασσα» προτιμάται από το 70% των Σουηδών τουριστών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.