Quantcast
Wall Street: Κινείται ανοδικά εν μέσω ισχυρών πωλήσεων τη Black Friday - enikonomia.gr
share

Wall Street: Κινείται ανοδικά εν μέσω ισχυρών πωλήσεων τη Black Friday

δημοσιεύτηκε:

Κέρδη καταγράφει η Wall Street, με τους δείκτες Nasdaq και S&P 500 να σημειώνουν νέα υψηλά ρεκόρ, ενισχυμένοι από την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών και από τις εταιρείες λιανικών πωλήσεων που πήραν ώθηση από την ισχυρή έναρξη της περιόδου των εορταστικών αγορών.

Μετά από δύο απογοητευτικά χρόνια, φέτος υπήρξε ισχυρή συγκέντρωση καταναλωτών σε καταστήματα σε πολλά μέρη, σύμφωνα με αναλυτές και συμβούλους πωλήσεων. Σημειώνεται ότι έως και το 40% των ετήσιων πωλήσεων των αμερικανικών εταιρειών λιανικής γίνεται κατά την εορταστική περίοδο.

Ο S&P 500 σημείωνε μετά την έναρξη της συνεδρίασης άνοδο 0,63%, καταγράφοντας υψηλό ρεκόρ, με αιχμή τη μετοχή της Macy’s που έκανε άλμα 4,3%, ενώ πριν από λίγο σημείωνε κέρδη 0,24%.

Η μετοχή της Amazon κατέγραφε κέρδη 1,7%, δίνοντας τη μεγαλύτερη ώθηση στον S&P και τον Nasdaq. Οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου εκτινάχθηκαν κατά 16,8% χθες, που ήταν η Ημέρα των Ευχαριστιών, στα 1,52 δισ. δολάρια.

Ο Nasdaq κατέγραφε άνοδο 0,3% πριν από λίγο. Οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου αυξήθηκαν σε υψηλό επίπεδο δύο ετών και πλέον , λόγω του κλεισίματος του πετρελαιαγωγού μεταξύ του Καναδά και των ΗΠΑ.

Πηγή πληροφοριών: Reuters


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.