Quantcast
Με το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ σε πάνω από 150 ελληνικά καταναλωτικά προϊόντα - enikonomia.gr
share

Με το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ σε πάνω από 150 ελληνικά καταναλωτικά προϊόντα

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Ριζότο με αυγοτάραχο, μαύρο κοτόπουλο γευστικές μπίρες με τοπικό νερό, φάρμακα, χρώματα, αλλά και περισσότερα από 150 καταναλωτικά προϊόντα που σχεδιάζονται και παράγονται στη χώρα μας  από ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις, θα φέρουν στις συσκευασίες τους, το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που πήραν 16 ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες συνένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν τα ελληνικά προϊόντα, υιοθετώντας το σλόγκαν «Η Ελληνικότητα έχει όραμα». 

Εκπρόσωποι των εταιρειών ανέφεραν νωρίτερα σε εκπροσώπους του Τύπου, ότι η προσπάθεια αυτή βρίσκει μεγάλη απήχηση γι΄ αυτό και σύντομα θα προστεθούν στην αλυσίδα και άλλες εταιρείες, αρκεί να έχουν μεράκι και όραμα και να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, με προτεραιότητα να έχουν πιστοποιηθεί ως γνήσια ελληνικές επιχειρήσεις.

Αναφερόμενοι στο σκοπό της πρωτοβουλίας, οι Έλληνες ανέφεραν ότι: «Οι πρώτες ελληνικές εταιρείες δημιούργησαν ένα πυρήνα με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας».

Μεταξύ άλλων, οι εταιρείες δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν σε κινήσεις και δράσεις που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των παραγωγικών επιχειρήσεων, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία των προϊόντων που δημιουργούνται και παράγονται στη χώρα μας, τα οποία αποτελούν στη συνέχεια πρεσβευτές της σημερινής παραγωγικής Ελλάδα ανά την υφήλιο. Παράλληλα, οι επιχειρηματίες τόνισαν το ενδιαφέρον τους για ανάπτυξη συνεργασιών και κοινών προωθητικών πρωτοβουλιών μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία δήλωσε ότι «ο ανταγωνισμός είναι παγκόσμιος, αλλά οι συμμαχίες ελληνικές». Η υφυπουργός δήλωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια και ενθάρρυνε τις συνεργασίες.

Από το πάνελ της εκδήλωσης μίλησαν εκπρόσωποι των εταιρειών – μελών της πρωτοβουλίας και συγκεκριμένα οι κ. κ.: Τσαούτος από την ΕΨΑ, Μαρλαφέκα; από την ΛΟΥΞ – ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ, Πιστιόλας της εταιρείας Αgrino, Καραγιάννης από την EUROCERT τον φορέα που θα πιστοποιεί τις εταιρείες, Νιτσιάκου από την εταιρεία ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ και Κουρής από τη ζυθοποιία ΝΗΣΟΣ.

Οι πρώτες 16 εταιρείες που απαρτίζουν τον πυρήνα της ΕΛΛΑ- ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι οι: Agrino, εψα, λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Kalamata Papadimitriou, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, ξινό νερό Φλώρινας Δικάκη, Brava, εζα, Ζύμη Ψαχνών, ούζο Βαρβαγιάννη.   

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.