Quantcast
ΕΕ: "Καμπάνα" για τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα - enikonomia.gr
share

ΕΕ: “Καμπάνα” για τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα

δημοσιεύτηκε:

Όσοι έχουν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα (crypto-assets) κινδυνεύουν να χάσουν όλα τα χρήματά τους και ενδέχεται να πέσουν θύματα απάτης προειδοποιούν οι ρυθμιστικές Aρχές της ΕΕ, αρμόδιες για την κεφαλαιαγορά, τις τράπεζες και τον ασφαλιστικό τομέα.

Σημειώνεται ότι οι επενδυτές δεν προστατεύονται ούτε μπορούν να διεκδικήσουν σχετική αποζημίωση, σύμφωνα με τον υφιστάμενο νόμο της ΕΕ για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Οι ρυθμιστικές Aρχές εκφράζουν όλο και πιο έντονα την ανησυχία τους για το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι επενδυτές αγοράζουν 17.000 διαφορετικά κρυπτονομίσματα μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται το bitcoin και το ether, που αναλογούν στο 60% της αγοράς, χωρίς να έχουν πλήρη γνώση των κινδύνων.

«Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά στους κινδύνους από παραπλανητικές διαφημίσεις, μεταξύ άλλων και μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και influencer. Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί αναφορικά με υποσχέσεις για γρήγορες και υψηλές αποδόσεις, ιδιαίτερα αυτές που μοιάζουν υπερβολικά καλές για να είναι αληθινές», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, οι επενδυτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η κατανάλωση ενέργειας για την παραγωγή μερικών crypto-assets είναι υψηλή, καθώς και για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που η παραγωγή αυτή προκαλεί.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.