Quantcast
Συνάντηση Τζάκρη- ΣΕΠΕ. Συμφώνησαν για σύσταση κοινής ομάδας εργασίας - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Τζάκρη- ΣΕΠΕ. Συμφώνησαν για σύσταση κοινής ομάδας εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Με αντιπροσωπεία της Διοίκησης του ΣΕΠΕ συναντήθηκε η υφυπουργός Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.

Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής συζητήθηκε ο ρόλος που μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν τα αμέσως επόμενα χρόνια οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην ανάπτυξη της οικονομίας και την ανάκαμψη της χώρας από την κρίση.

Συμφωνήθηκε επίσης, η δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας, ως έμπρακτη απόδειξη για ουσιαστική συμβολή και συνεργασία μεταξύ υπουργείου και ΣΕΠΕ, με σκοπό την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης για τη χώρα με άξονα την ΤΠΕ.

Ο ΣΕΠΕ υποστηρίζει ότι ο κλάδος ψηφιακής τεχνολογίας μπορεί να αποτελέσει στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης ως η νέα “βιομηχανία” της χώρας, αξιοποιώντας το υψηλού επιπέδου εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει και ενισχύοντας, με αυτόν τον τρόπο, την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα της οικονομίας και της χώρας. Μία δυναμική ψηφιακή αγορά μπορεί να γίνει εφικτή μέσω ενός σύγχρονου αναπτυξιακού νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα προάγει την καινοτομία και θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις.

Επιπλέον, στο αίτημα του Συνδέσμου για τη στήριξη και προώθηση των μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες, η συμβολή του Υπουργείου είναι κρίσιμη, καθώς αποτελεί μία πρόκληση στην οποία η χώρα πρέπει να ανταποκριθεί με όχημα το ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό και τη δυνατότητα μετατροπής καινοτόμων ιδεών σε προϊόντα, εφαρμογές και υπηρεσίες, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΕΠΕ.

Μία διαπίστωση στην οποία συμφώνησε και η υπουργός, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες που ανοίγονται για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.