Quantcast
Αλεξιάδης: Ψάχνουμε διάταξη να μη φορολογηθούν τα ανείσπρακτα ενοίκια - enikonomia.gr
share

Αλεξιάδης: Ψάχνουμε διάταξη να μη φορολογηθούν τα ανείσπρακτα ενοίκια

δημοσιεύτηκε:

Η εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο δεν μπορούσε να συνεχισθεί, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, αλλά σημείωσε ότι αυτό δεν σημαίνει πως θα φορολογηθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων γι’ αυτά. Γίνεται διάλογος, πρόσθεσε, για το θέμα αυτό, σημειώνοντας ότι “ψάχνουμε να βρούμε με ποια διάταξη θα αντικατασταθεί”. 

Ο κ. Αλεξιάδης επιτέθηκε στη Ν.Δ., με αφορμή την κριτική της στην κυβέρνηση για τα φορολογικά μέτρα. Ειδικά για την αιτίαση ότι δεν εξισώνονται οι αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες των ακινήτων, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη επιβάρυνση από τον ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός είπε ότι η εξίσωση των τιμών θα ισχύσει από 1-1-2017, ενώ η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ είχαν τη δυνατότητα να επιβάλλουν την εξίσωση αυτή από το 1986, αλλά δεν το έκαναν.

Αναφορικά με τον θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με τις θυρίδες και τη δυνατότητα του δημοσίου να κάνει κατασχέσεις σε αυτές, ο υπουργός είπε ότι η σχετική διάταξη δεν διαφέρει σε τίποτε από την προϋπάρχουσα και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για νομοτεχνικούς λόγους.

Ο κ. Αλεξιάδης είπε, ακόμη, ότι δεν προβλέπεται επιβολή ΕΝΦΙΑ σε διατηρητέα κτίρια 100 ετών και ότι η κυβέρνηση δεν θα επιβάλλει συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ στους αγρότες.

Σημείωσε ότι σκοπός του νομοσχεδίου είναι ο εξορθολογισμός των προστίμων, με βάση την εισπραξιμότητά τους, ο εξορθολογισμός του πλαισίου κατά της φοροδιαφυγής καθώς και του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών.

Οι ποινές φυλάκισης, είπε, αφορούν τους μεγάλους παραβάτες της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα περάσει τροπολογίες που εξυπηρετούν συμφέροντα, όπως γίνονταν το παρελθόν και ότι θα γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο από τον διάλογο στη Βουλή. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.