Quantcast
Ακίνητα: Έρχονται περισσότεροι από 3.000 πλειστηριασμοί - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Ακίνητα: Έρχονται περισσότεροι από 3.000 πλειστηριασμοί – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Περισσότεροι από 3.000 πλειστηριασμοί σε ιδιοκτησίες φυσικών προσώπων και επιχειρήσεις ανάμεσα τους και ακίνητα γνωστών επιχειρηματιών έχουν προγραμματιστεί να γίνουν από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ηλεκτρονικής  πλατφόρμας e-auctions.

Μάλιστα από τις 18 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν εκ νέου οι πλειστηριασμοί και για χρέη στην Εφορία. Η διαδικασία αυτών των πλειστηριασμών αφορά 8.827 μεγαλοοφειλέτες που έχουν χρέη στο Δημόσιο, τα οποία αγγίζουν τα 90 δισ. ευρώ.

e-auctions: Πόσοι πλειστηριασμοί είναι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έρευνα του iMEdD Lab, 140.335 πλειστηριασμοί είναι εγγεγραμμένοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auctions. Επίσης από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2018 έως τις 31 Ιουλίου 2022 έχουν ολοκληρωθεί περισσότεροι από 52.600 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Πάντως, υπολογίζεται ότι το 83,4% των ολοκληρωμένων πλειστηριασμών έχει επισπευσθεί από τράπεζες ή από εταιρείες που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια. Από τους διεξαχθέντες πλειστηριασμούς  που έχουν κινηθεί με εμπλοκή τραπεζών, το 75,5% ήταν εναντίον φυσικών προσώπων.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι είναι ήδη προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από την 1η  Σεπτεμβρίου 2022 έως τις  31 Μαρτίου 2023  συνολικά 8.091 πλειστηριασμοί.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.