Quantcast
Ανάκαμψη της Λάρισας μέσω εναλλακτικών μορφών τουρισμού - enikonomia.gr
share

Ανάκαμψη της Λάρισας μέσω εναλλακτικών μορφών τουρισμού

δημοσιεύτηκε:

Την ενίσχυση και την προώθηση εναλλακτικών μορφών του τουρισμού στον νομό Λάρισας,  επιδιώκουν οι ξενοδόχοι, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα βιωσιμότητας του νομού.

Ειδικότερα, ο τουριστικός κλάδος έχει μπει σε τροχιά κρίσης από το 2008 και η σταδιακή εκδήλωση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, είχε ως αποτέλεσμα, τα ξενοδοχεία της Λάρισας  να χάσουν τη βασική τους πελατεία, που ήταν κυρίως επιχειρηματίες.  Αλλά και οι διοργανώσεις συνεδρίων, σεμιναρίων και λοιπών εκδηλώσεων, που είχαν ως έδρα υλοποίησης τα ξενοδοχεία, έχουν περιοριστεί σημαντικά.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Λάρισας  Ειρήνη Παπαϊωάννου (φωτό), δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: «η κατάσταση έχει χειροτερεύσει σημαντικά και γίνεται αγώνας με νύχια και με δόντια, ώστε να παραμείνουν ανοιχτά τα δέκα ξενοδοχεία που υπάρχουν πλέον στην πόλη».

«Το πρόβλημα, εδράζεται στο γεγονός ότι η Λάρισα δεν αποτελούσε από το παρελθόν τουριστικό προορισμό, ζούσε ουσιαστικά από τον επιχειρηματικό τουρισμό  και τώρα βρίσκεται προς αναζήτηση τουριστικής ταυτότητας και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν στραφεί οι προσπάθειες που καταβάλλονται να αναζωογονηθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής», συμπλήρωσε.

Κεντρικό στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα «θελκτικό πακέτο», όπου θα περιλαμβάνονται όλα τα φυσικά, πολιτιστικά, ιστορικά στοιχεία του νομού. Το τουριστικό πακέτο θα προτείνεται στους επισκέπτες, οι οποίοι θα μπορούν να απολαμβάνουν τις ημερήσιες δραστηριότητές τους, σε συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα της  Λάρισας. Είναι αυτονόητο ότι η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης, θα συμβάλει και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, κρίθηκε απαραίτητη η σύσταση ενός Περιφερειακού Φορέα Τουριστικής Ανάπτυξης, αλλά και η ενίσχυση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, με πτήσεις προς και από την Αθήνα. Οι παρεμβάσεις αυτές είναι αναγκαίες,  τόσο για την τουριστική ανάπτυξη της  Λάρισας,  όσο και  για την ανάδειξη της ξεχωριστής φυσιογνωμίας του τουριστικού προϊόντος του νομού και της Θεσσαλίας κατ’ επέκταση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.