Quantcast
Μοσχαρίσιο κρέας: Έρχεται νέα μεγάλη αύξηση στην τιμή του-Τι ισχύει για τις ελλείψεις - enikonomia.gr
share

Μοσχαρίσιο κρέας: Έρχεται νέα μεγάλη αύξηση στην τιμή του-Τι ισχύει για τις ελλείψεις

δημοσιεύτηκε:

Νέα σημαντική αύξηση ενδέχεται να υπάρξει από το Φθινόπωρο στην τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος στην Βαρβάκειο Αγορά κυρίως λόγω του ότι η χονδρική του δεν έχει υποχωρήσει ακόμη.

Της Κατερίνας Φεσσά

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Βαρβακείου Αγοράς, Ανδρέας Νιώτης μιλώντας στο enikonomia.gr «περιμένουμε από το τέλος Αυγούστου και μετά να υπάρξει μια αύξηση τουλάχιστον 10% στην τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος από τη στιγμή που δεν έχει μειωθεί μέχρι σήμερα η χονδρική του κατά 20%. Από ό,τι φαίνεται η τιμή στο μοσχαρίσιο κρέας δεν πρόκειται να υποχωρήσει τουλάχιστον για 1 χρόνο ακόμα».

«Θα έχουμε μια αύξηση τον Σεπτέμβριο στην τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος. Θα επανέλθουμε ξανά στα ίδια επίπεδα που πουλάμε σήμερα το μοσχαρίσιο κρέας » συμπληρώνει.

«Πάντα το καλοκαίρι η χονδρική τιμή στο μοσχαρίσιο κρέας είναι πιο χαμηλή σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες του έτους. Αυτή τη στιγμή η χονδρική τιμή στο μοσχαρίσιο κρέας δεν έχει υποχωρήσει καθόλου. Οπότε παραμένει σταθερή η τιμή του παρόλο που η κατανάλωση του μειώνεται αρκετά  το καλοκαίρι » αναφέρει μεταξύ άλλων.

Μοσχαρίσιο κρέας: Πόσο πωλείται

Επίσης μιλά για τις τιμές του μοσχαρίσιου κρέατος στη  Βαρβάκειο Αγορά. «Το μοσχαρίσιο κρέας κοστίζει σήμερα στη Βαρβάκειο Αγορά από 7 ευρώ το κομμάτι που είναι με το κόκκαλο και φτάνει μέχρι και τα 12 ευρώ το κιλό χωρίς κόκκαλο » υπογραμμίζει και σημειώνει πως « τον τελευταίο 1 μήνα με 1,5 μήνα η τιμή του δεν έχει αυξηθεί, ωστόσο σε σχέση με πέρυσι στην τιμή του έχει καταγραφεί μια αύξηση της τάξεως του 10% με 15%».

Διευκρινίζει δε πως το ίδιο μοσχαρίσιο κρέας πουλιέται σήμερα στα κρεοπωλεία εκτός Βαρβακείου Αγοράς  πιο ακριβό. Το μοσχαρίσιο κρέας σε αντίστοιχα κρεοπωλεία εκτός Βαρβακείου Αγοράς πουλιέται μεταξύ 15 ευρώ με 16,50 ευρώ αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νιώτης.

Οι λόγοι της αύξησης

Και αναφέρει τους λόγους για τους οποίους αναμένεται να αυξηθεί η τιμή στο μοσχαρίσιο κρέας.  «Το μοσχάρι θέλει πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να μεγαλώσει και η αναπαραγωγή του γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς. Το μοσχάρι γεννάει 1 φορά τον χρόνο και γεννάει ένα μικρό. Οπότε το κόστος είναι πολύ υψηλό, αργεί η αναπαραγωγή του μοσχαριού για να αυξηθεί η παραγωγή του κρέατος και να διατηρηθούν οι τιμές στα υφιστάμενα επίπεδα » σημειώνει.

Τέλος ο κ. Νιώτης ερωτάται για το εάν θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα ελλείψεις στο μοσχαρίσιο κρέας. Δεν θα συμβεί αυτό, απαντά.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.