Quantcast
Κάρπαθος: Τι λέει η La Repubblica για το νησί - enikonomia.gr
share

Κάρπαθος: Τι λέει η La Repubblica για το νησί

δημοσιεύτηκε:

Η ιστοσελίδα της La Repubblica  δημοσίευσε το εκτενές αφιέρωμα για τη γαστρονομία της Καρπάθου και τους στενούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με την Ιταλία.

Σύμφωνα με την γνωστή ιστοσελίδα,  «στην Κάρπαθο οι γυναίκες εξακολουθούν  να ζυμώνουν κάθε μέρα μακαρούνες στο χέρι, κοιτάζοντας έξω από τα παράθυρα των σπιτιών τους ή από τις μικρές ταβέρνες στους λόφους και τις σμαραγδένιες ακτές. Οι μακαρούνες θυμίζουν τα παραδοσιακά ιταλικά ζυμαρικά και διαθέτουν την ίδια χειροποίητη καμπύλη, την ίδια επιμονή στη μαγειρική και την ίδια ταπεινή αλλά και επιδέξια τεχνική. Εάν περπατήσει κανείς στους δρόμους της Ολύμπου ή εάν δοκιμάσει τοπικά πιάτα σε ταβέρνα που θα έχει θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου θα έχει την αίσθηση ότι ο χρόνος στην Κάρπαθο έχει σταματήσει.  Σε αυτήν την παύση, η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν βρει ένα κοινό σημείο επαφής, το οποίο είναι  φτιαγμένο από καθημερινές χειρονομίες και απλές γεύσεις που αποτυπώνονται σε ένα πιάτο ζυμαρικών».

Μάλιστα το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως οι Ιταλοί συντάκτες είναι εντυπωσιασμένοι από την φιλοξενία των ντόπιων του νησιού, τον αυθορμητισμό του τόπου και την αυθεντικότητα της Καρπάθου καθώς προσφέρει «γενναιόδωρα ταξίδια στη γεύση, τη φύση και την ιστορία».

Η ανάδειξη της Καρπάθου μέσα από τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η LaRepubblica, με πρωτοβουλίες του δήμου, επιβεβαιώνει τη δυναμική του νησιού ως  έναν αυθεντικό προορισμό πολιτισμού, γαστρονομίας και βιώσιμου τουρισμού.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.